* In de 85ste minuut van de wedstrijd tussen Parma en Catania (2-2) geeft Silvio Baldini, coach van Catania, zijn collega van Parma een schop onder zijn achterste. Hij wordt tot 30 september geschorst en moet een boete van 15.000 euro betalen.

Bron : Het Laatste Nieuws, 29 augustus 2007

* Tijdens een rumoerig verlopende wedstrijd in Zutendaal grijpt een volwassen supporter een veertienjarige speler vast, smijt hem tegen een betonnen muur en knijpt zijn keel dicht. De geschokte jonge voetballer wordt gelukkig vrij snel bevrijd. Bij de medische controle blijkt dat hij het moeilijk heeft met slikken en dat hij last heeft van hevige hoofdpijnen, maar een blijvend letsel houdt hij er niet aan over. De politie komt ter plaatse om beide partijen te verhoren.

Bron : Het Laatste Nieuws – Limburg, 21 mei 2007

* In Lommel loopt een wedstrijd tussen caféploegen de Heikneuters en de Torpedo’s uit op een knokpartij, nadat de scheidsrechter een rode kaart trekt voor een speler van de Torpedo’s. De scheidsrechter moet het op een lopen zetten en sluit zich op in de kleedkamer. De match wordt stilgelegd. De politie neemt de kapitein van de Torpedo’s mee en sluit hem een tijdje op in een politiecel.

Bron : Het Belang van Limburg, 7 mei 2007

* Tijdens een scholierenwedstrijd op een voetbaltoernooi in Meldert stuurt de scheidsrechter een speler van het veld wegens te hevig protest. Vier ploegmaats van de jongen omsingelen de scheidsrechter. Ook de trainer komt het veld op, hem de huid volscheldend. Een overgekookte supporter verkoopt de scheidsrechter een oplawaai op zijn oor. Gevolg : een inwendige bloeding en een gaatje in het trommelvlies. Commentaar van de scheidsrechter : “Gelukkig kon ik na die slag overeind blijven, anders had die supporter mij wellicht kreupel geschopt. Ik zit nu bijna dertig jaar in het vak en ik stel vast dat de agressie toeneemt. Vroeger was er nog ontzag voor de scheidsrechters, maar dat is nu ver te zoeken.” Bronnen : Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad, 11 en 10 april 2007

* In de wedstrijd Sporting Eizeringen-Anderlecht Milaan duwt een speler van de bezoekers de scheidsrechter omver nadat die hem een rode kaart gegeven heeft. Een supporter van Sporting Eizeringen neemt foto’s van het voorval. Twee spelers van Anderlecht Milaan duwen de man op de grond en slaan en trappen hem op zijn gezicht en lichaam tot de man bewusteloos is. Het twaalfjarige neefje van de man loopt uit angst weg. De scheidsrechter fluit de match voortijdig af. Röntgenfoto’s tonen aan dat de supporter een lichte hersenschudding heeft. Bron : Het Laatste Nieuws – Pajottenland, 22 februari 2007

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier