De nieuwe ijzers van Titleist voor professionals betekenen alweer een stap vooruit in de constante zoektocht naar de perfecte prestatie. Het uit staal gesmede clubhoofd werd opnieuw onder de loep genomen in de hoop zo een nog beter balgevoel te garanderen. ‘Serious clubs for serious golfers!’

Na de zeer positieve reacties op de 710 MB en de 710 CB, zowel in het amateur- als in het profcircuit, wilden ze bij Titleist op dat elan doorgaan en meteen ook het balgevoel nog meer op punt zetten. Aan de commentaren van de topgolfers te horen was er nog wel een reële marge voor verbetering. Het resultaat van die verbeteringen liet niet lang op zich wachten.

Vandaag stelt Titleist zijn nieuwe ijzers, 712 MB en 712 CB, voor. Twee clubs die volledig in de lijn liggen van de Titleisttraditie en die dan ook nogmaals bevestigen dat Titleist de ongenaakbare nummer 1 is wat het ontwerpen van traditioneel gesmede ijzers betreft. Spelers, of het nu profs of amateurs zijn, die nog steeds met clubs met een klassiek clubhoofd spelen zullen niet ongevoelig kunnen blijven voor de vooruitgang die Titleist met de 712 MB en CB boekte.

De eerste grote verbetering is er een op het visuele vlak. De 712 MB en CB zijn voorzien van een nieuwe gesatineerde chromen afwerking. Een zeer verstandige aanpassing aangezien de speler het profiel van het clubhoofd nu beter kan zien wanneer hij zich achter de bal zet. Dat komt zijn zelfvertrouwen alleen maar ten goede. We merken ook op dat de top van het clubhoofd fijner is en de zijkanten meer afgerond zijn, zonder de klassieke structuur te verloochenen.

Zuiver contact

Met het oog op het iets strakker maken van de club is ook de onderkant van de 712 MB ietwat aangepast en afgerond. Het bounce-oppervlak wordt daardoor geoptimaliseerd en garandeert een zeer zuiver contact met de bal. Golfers met een iets plattere aanvalshoek zullen deze evolutie zeker weten te waarderen. Op het moment van de impact zal de swing van het clubhoofd vrijer aanvoelen en zal het contact met de ondergrond optimaal zijn.

Het verschil tussen de 712 MB en de 712 CB zit hem in de achterzijde van het clubhoofd. Bij de 712 MB ( Muscle Back) is die achterzijde verstevigd, daar waar die bij de 712 CB net lichtjes uitgehold is. In beide gevallen is er op de achterzijde van het clubhoofd echter sprake van een licht uitgehold gedeelte. Bedoeling daarvan is dat het merendeel van het gewicht in het centrum van de slagzone komt te liggen waardoor het balgevoel geaccentueerd wordt.

Met zijn klassieke lijnen, zijn solide geluid bij impact en zijn uitstekende hanteerbaarheid zette Titleist alweer een grote stap voorwaarts inzake de expertise van ‘ijzers’. De meer ervaren spelers zullen een maximale maar toch nieuwe slagcontrole ervaren. En dat allemaal terwijl ze slechts een kort contact met de ondergrond zullen voelen.

Irons Titleist 712 MB / 712 CB

135 euro per stuk (staal)

155 euro per stuk (grafiet)

DOOR PHILIPPE DANLOY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier