Voor de CL zal Real Madrid moeten kiezen.

Toen RuudvanNistelrooy zich aan de knie blesseerde en bekend raakte dat hij zes maanden onbeschikbaar zou zijn, maakte Real van het vastleggen van een vlot scorende centrumspits dé prioriteit van de wintertransferperiode. Uiteindelijk viel de keuze op KlaasJanHuntelaar (25), die vorig seizoen bij Ajax met de ogen dicht scoorde. Hij krijgt de moeilijke taak om de afwezigheid van zijn landgenoot te doen vergeten.

Real Madrid haalde tegelijk ook de 23-jarige Franse verdedigende middenvelder LassanaDiarra weg bij Portsmouth. Hij moet in de plaats komen van MahamoudouDiarra. Het bestuur gaat prat op beide versterkingen, maar lijkt te vergeten dat in het UEFA-reglement staat dat er maar één uitzondering mag worden toegepast op de regel dat spelers die eerder op het seizoen met een andere club Europees voetbal speelden niet meer in Europese competities mogen aantreden. Aangezien zowel Huntelaar als Diarra dit seizoen al Europese wedstrijden speelden, zou dus slechts een van beiden nog mogen spelen. Real Madrid voert echter de forcing om ze allebei nog te kunnen opstellen in de CL. Als argument wordt aangevoerd dat de UEFA Cup en de Champions League twee verschillende competities zijn.

Het bestuur maakte intussen een afspraak met UEFA-voorzitter MichelPlatini om de zaak uit te klaren. De uiteindelijke ontmoeting zal niet alleen leren wie Real uiteindelijk mag opstellen, maar zal ook aantonen hoe groot de invloed kan zijn die een topclub op de hoogste Europese voetbalinstanties kan uitoefenen. Wordt er ter wille van hen met twee maten en twee gewichten gewerkt? De meeste waarnemers gaan er alvast van uit dat Platini er niet de man naar is om toe te geven, zodat de nieuwe coach JuandeRamos een keuze zal moeten maken tussen de Nederlandse spits en de Franse middenvelder.

De affaire doet alvast veel inkt vloeien in de Spaanse pers, die zich blijft afvragen of het bestuur van Real beide transfers bewust heeft afgesloten met het oog op een confrontatie met de UEFA of domweg het Europese reglement was vergeten.

Hugo Sanchez (50), de vroegere topscorer van Real Madrid die tussen juli 2006 en maart 2008 bondscoach was van Mexico, is de nieuwe trainer van UD Almería. Die ploeg was vorig seizoen onder leiding van Unai Emery de grote revelatie, maar staat nu pas op de zestiende plaats. Van de laatste elf wedstrijden wonnen ze er slechts één.

Christoph Metzelder (28), de Duitse centrale verdediger van Real Madrid, brak tegen Valencia voor de derde keer in zijn carrière zijn neus.

Mario Martinez, de 23-jarige middenvelder van Numancia, won bij de kerstloterij een bedrag van 150.000 euro, wat overeenkomt met driekwart van zijn jaarloon. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen droeg hij met een doelpunt zijn steentje bij tot de zege tegen Barcelona.

Dudu Aouate, de 31-jarige Israëlische doelman van Deportivo La Coruña, tekende bij Mallorca een contract tot 2011. Hij wordt er de opvolger van Miguel Moya, voor lange tijd buiten strijd met een zware knieblessure.

Andrés Iniesta (24), de middenvelder van Barcelona, sloot na twee maanden afwezigheid opnieuw aan bij de groep.

Gonzalo Higuaín (21), de man in vorm bij Real Madrid, keerde van zijn kant van zijn vakantie in Argentinië terug met een ontsteking aan de amandelen.

Nikola Zigic (28), de boomlange (2,02 m) Servische centrumspits wordt voor de tweede ronde door Valencia uitgeleend aan Racing Santander, een ploeg waarbij hij al actief was in het seizoen 2006/07. De groen-witten moeten zeventig procent van zijn salaris betalen.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier