Woensdag 23/3

Er zijn weinig fenomenen die ons zozeer fascineren als een paaldanseres. Hoe doet ze het ? Hoe komt het dat ze niet op haar gezicht dondert ? Bekijk de foto hieronder, ze sierde vorige week al de rubriek ‘Geflitst’, en is uiteraard genomen op de Freethiel, waar de randanimatie een begrip is geworden sinds het legendarische optreden van Bianca De Paepe. Of was het Bianca Vanhaeverbeke ? Daar was discussie over, maar wij zijn vergeten welke Bianca zich daar een moment lang verloor.

Neem deze bladzijde mee, ga de straat op, zoek de eerste de beste verlichtingspaal en probeer het ook een keer, wat zij doet. Drie kwart van u kan meteen naar de tandarts voor een nieuw gebit, het andere kwart mag de inschrijvingsformulieren voor de Paralympics aanvragen.

Hoe doet ze het ? Hoe komt ze erop, en hoe komt ze er weer af ? Jongere lezers, die geregeld discotheken bezoeken, zullen lachen met zoveel onwetendheid. Maar toen uw Scout nog jong was, keizer Wilhelm had net de oorlog verloren, werd in discotheken Maurice Chevalier al op het randje gevonden. De enige Chevalier die nu nog op het randje wordt gevonden in een discotheek, is Pierre Chevalier.

Vrijdag 25/3

De eerste keer dat wij Gordan Vidovic hebben zien spelen was bij Kapellen, in tweede klasse. Dirk Van Mechelen was daar secretaris. Van Mechelen is nu Vlaams minister van Begroting en nog een en ander, en was lang geleden zowaar een studiegenoot van uw Scout. Nadien hebben wij elk onze eigen weg gezocht. Hij heeft hem gevonden.

Royal Cappellen FC associëren wij voor eeuwig met het woord ‘stevedoring’. Dat stond op een reclamebord voor het bedrijf van voorzitter Jos Van Wellen, naar wie intussen het stadion is genoemd. Stevedoring ! Wie van u weet wat dat betekent ? Iets als Steve Stevaert, maar dan mét nut, zo dachten wij toen. Thuis opgezocht, en meteen een ander raar woord ontdekt : stuwadoor ! Niet stu kadoor, van die illegale Polen die uw muur in ’t zwart in ’t wit komen zetten, maar stu wadoor. Volgens van Dale iemand die schepen lost en laadt. Nen dokwerker, lijk damme zeggen.

Met veel plezier de reportage over Vidovic in de vorige Sport/Voetbal Magazine gelezen. Wij beginnen graag aan zo een artikel zonder de signatuur te hebben gezien, en dan proberen wij te raden wie het geschreven heeft. Zelden ernaast. Neem Vidovic in Bosnië, wij lezen : ‘Kruidige grillades en een excellente Bosnische wijn schuiven over de tafel. De muren van het donkere en gezellige etablissement zijn behangen met foto’s van beroemdheden die hier getafeld hebben.’

Geert Foutré ! Daar zijn wij zeker van. Als er iemand grillades en wijnen zo kan beschrijven dat het water de lezer in de mond loopt, dan is het Geert. Stuurde ooit moeder Del Piero weg, omdat hij in een succulente pizzeria net de beste ‘quattro stagione’ van de wereld op zijn bord had gekregen. ‘Ik bel nog wel eens’, riep hij het teleurgestelde vrouwtje na, die gehoopt had het verhaal van haar zoon eens te mogen doen. Speelde ergens bij een grote club of zo.

Twee bladzijden en één megaposter van AC Milan verder, blijkt het Daniel Devos te zijn geweest, die op bezoek was in Bosnië. Waar is de tijd dat die ergens hoog in de Cordillera de tante van Andres Mendoza de stuipen op het lijf ging jagen. De zomerserie ! Zouden er al plannen zijn voor dit jaar ?

Maar terzake. Wat wij wilden zeggen, is dat Vidovic vandaag ook in Het Laatste Nieuws wordt opgevoerd. Wat zijn de kwaliteiten van Bosnië ? Over Barbarez (Hamburg) : ‘Ben ik niet van onder de indruk.’ Over Baljic (Konyaspor) : ‘Kan niets !’ Over Hasagic (Gaziantespor) : ‘Die is zot.’ Over Bolic (Malatyaspor) : ‘Zit niet goed in zijn vel. Potentiële zelfmoordkandidaat.’ Over Krolic (Sakaryaspor) : ‘Een kreupele oude knol.’ Over Malic (Denizlispor) : ‘Maanziek.’ Over Tulic (Samsunspor) : ‘Een alcoholieker.’ Over Tramic (Kayserispor) : ‘Een stuwadoor.’

Kortom : ‘Als de Belgen niet winnen tegen dit Bosnië, moeten ze niet naar San Marino gaan, dan moeten ze stoppen.’ Te veel diplomatie kun je Vidovic niet verwijten. De bladzijde ertegenover, Yves Vanderhaeghe : ‘Desnoods stamp ik er wel een paar omhoog.’

door Koen Meulenaere

‘Iets als Steve Stevaert, maar dan mét nut.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier