Geboren op 12 mei 1983

Vriendin : Giovanna Gutierrez

Wat kost een brood ?

“Vijfentwintig cent, misschien zevenentwintig.”

Vijfentwintig cent ?

“Ja, de broodjes die ik koop toch ( lacht).”

Winkel je vaak ?

“Ik doe het wel eens, net zoals ik ook thuis help afwassen en alles proper probeer te houden.”

Is je auto proper ?

“Ja, ik probeer die elke week te wassen. Misschien zie je het er aan de buitenkant niet altijd lang aan, maar zeker binnenin ligt die altijd proper.”

Ben je een langslaper of een vroege vogel ?

“Ik ben niet iemand om lang in bed te blijven. Ik slaap genoeg, maar weinig geslapen hebben hindert mij overdag niet.”

Je woont samen. Gaan jullie ook trouwen ?

“Ik hoop van wel, maar dat is voor later. Mijn vriendin heb ik in Brazilië leren kennen en zij is een hele steun voor mij. Kijk, als je alleen bent en je komt van de training thuis, heb je niet altijd zin om te koken en ga je al eens naar het frietkot of heb je geen zin meer om de boel aan de kant te doen. Nu staat mijn eten klaar en is het huis proper als ik thuiskom. Zij helpt mij bovendien ook mentaal : ik spreek veel met haar over het voetbal. Met twee is het altijd leuker.”

Wat is je leukste jeugdherinnering ?

“Dat ik op school kampioen geworden ben met de minivoetbalploeg. Ik heb daar negen jaar gezeten en veel vrienden gemaakt. Telkens als ik terugkeer naar Brazilië kom ik die weer tegen en dat is nog altijd leuk.”

Ben je goed voor je vrienden ?

“Ja, ik vind van wel.”

Waaruit leid je dat af ?

“Ik probeer er altijd te zijn voor hen, te praten als ze problemen hebben en soms steun ik ze financieel. Niet zomaar geld opsturen ; ik wil altijd eerst met ze spreken.”

Zou je in de schoenen van je vader willen staan ?

“Als ik daardoor zijn voetbalkwaliteiten zou kunnen overnemen onmiddellijk ! Maar anders niet, tenzij hij met pensioen is ( lacht). Hij is nu nog leraar biologie en dat is niks voor mij. Hij is daarvoor bijna profvoetballer geweest en nu speelt hij nog met de veteranen als spelmaker, terwijl ik meer een afwerker ben.”

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

“Mijn grootvader, de vader van mijn moeder, die gestorven is vlak voor ik geboren ben. Niet om hem iets te vragen, maar gewoon om te kunnen leven mét hem.”

Stel je krijgt 25.000 euro : wat doe je ermee ?

“Ten eerste mijn huis afmaken dat ik in Brazilië gekocht heb in Portofelice aan de zee, en ten tweede sparen.”

Je mag één gerecht laten overvliegen uit Brazilië : wat wordt het ?

Cearense, een specialiteit uit mijn geboortedorp Portofelice, een schotel met vlees, bonen en tomaat. Maar ik hou ook enorm van Belgische frietjes, dat kan soms heel lekker zijn, maar niet te veel natuurlijk ( lacht).”

Wat is je favoriete muzieknummer ?

“Niks in het bijzonder eigenlijk. Ik zat toevallig net wat op mijn gitaar te spelen en dan speel ik ook niks in het bijzonder, maar gewoon wat ik graag hoor : zachte rock, gospel, samba.”

Hoe gelovig ben je ?

“Ik woon in de buurt van de basiliek van Koekelberg en ik probeer daar elke zondag naar de mis te gaan. Onlangs bestond de basiliek honderd jaar en kon ik door de training ’s morgens jammer genoeg niet bij de viering zijn, dus ik ben ’s avonds naar het concert geweest. Echt leuk.”

Je gaat er dus van uit dat God bestaat : wat vraag je Hem als je voor Hem staat ?

“Zoveel dat het moeilijk in één vraag te zeggen is, maar ik zou Hem vooral pardon zeggen, want Hij is alles.”

RAOUL DE GROOTE

‘MET zijn voetbal- kwaliteiten zou ik meteen in mijn vaders schoenen willen staan.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier