Het grote Anderlechttalent van weleer is na tal van omzwervingen en mindere seizoenen weer in topvorm. Wervelt Sherjill MacDonald zich bij Beerschot voldoende in de kijker voor een laatste grote transfer? De toekomst zal het uitwijzen … Ondertussen praat Mackie ons bij over zijn voorliefde voor schoenen, series, auto’s en ’t stad.

“Iedereen denkt altijd dat ik een echte shopaholic ben, maar niets is minder waar. Ik koop een keer per jaar echt heel veel kleren en dat is het dan. Die dag loop ik samen met mijn vriendin van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in Antwerpen rond en koop ik genoeg kleren voor de rest van het jaar.”

Schoenen bij de vleet

“Schoenen koop ik dan wel weer regelmatig. Een schoenenfreak mag je me dus gerust noemen. Ik denk dat ik zo ongeveer alle mogelijke Jordans heb die je maar kunt vinden. Om de twee weken koop ik wel een nieuw paar. Met voetbalschoenen is het net zo: als er een nieuw model uitkomt, wil ik het op z’n minst eens uitgeprobeerd hebben. Dit jaar word ik gesponsord door Adidas – vorig jaar was dat nog Nike – en dan is het wel praktisch dat je niet telkens hoeft te betalen voor dat nieuwe paar voetbalschoenen.

“Horloges zijn niet echt aan mij besteed. Als ik naar een feest moet, doe ik mijn Rolex wel aan, maar dat is dan meteen ook het enige horloge dat ik heb. Ik ben niet het type dat bij elke outfit een ander horloge draagt. De helft van de tijd ga ik de deur uit zonder horloge -die Rolex is nogal zwaar- en kijk ik wel op mijn iPhone hoe laat het is.”

Om de twee weken naar Metropolis

“Als je me laat doen, zit ik een hele dag voor mijn televisie. Hetzij om te gamen, hetzij om series te bekijken. Ik heb elke serie die je je maar kunt inbeelden al gezien. Van 24 over Entourage en zelfs Desperate Housewives tot Ugly Betty. Echt alles heb ik al gezien! Ook op mijn Playstation 3 ben ik van alle markten thuis. Ik speel zowel FIFA 12 als Call of Duty 4 en Fight Night Champion. Meestal speel ik alleen, maar soms nodig ik ook weleens een paar ploegmakkers of vrienden uit.

“Als we met de ploeg op afzondering zijn, kijk ik weleens een film op mijn iPad, maar nieuwe films zie ik toch het liefst van al in de bioscoop. Elke twee weken trek ik met mijn vriendin naar de Metropolis in Antwerpen. Als ik met haar ga, kijken we meestal naar een chick flick en als ik met vrienden ga kiezen we steevast voor een actiefilm. Naar enge films ga ik dan weer nooit! Denzel Washington is mijn favoriete acteur – ik heb echt al zijn films gezien – maar mijn lievelingsfilm is er gek genoeg een zonder Denzel: Gladiator! Die mag je mij gerust elke dag voorschotelen.”

Tijd voor een sportwagen

“Vroeger was ik helemaal into auto’s, maar daarmee heb ik het een beetje gehad. Ik heb lang met Range Rover gereden, daarna had ik even een Touareg en nu houd ik het bij een Porsche Cayenne. Eens je in een bepaalde klasse van wagens bent aanbeland, is het verschil eigenlijk niet meer zo groot. Ik heb mijn Cayenne nu al drie jaar en ik denk dat ik pas binnen een jaartje een nieuwe ga kopen. Misschien dat ik nu eens een sportievere wagen neem.

“Muziek is superbelangrijk in mijn leven. Ik download dagelijks wel een song of dertig. Als ik een artiest heel goed vind, koop ik soms ook weleens een liedje van hem via iTunes. Momenteel ben ik helemaal weg van Drake, maar op mijn iPod staat ook Jantje Smit hoor.”

Zot van A

“Ik voel me heel goed in Antwerpen. Je vindt er alles wat je nodig hebt. Mijn vriendin en ik houden allebei van pittig eten dus gaan we weleens Thais of Braziliaans eten, en dan ben je wel blij dat je in een stad woont waar er een ruim aanbod is. Op vrijdag ga ik meestal sushi eten met Roni Porokara. Een koffie drinken doe ik steevast in de super- gezellige Caffénation. Mijn favoriete restaurant is dan weer A Modo Mio. Het was mijn vroegere ploegmaat Daniel Cruz die me aan de eigenaar voorstelde en sindsdien ben ik er eigenlijk altijd blijven gaan.

“Nog een reden waarom ik het hier in Antwerpen zo leuk vind, is dat de Belgen doorgaans zeer beschaafd omgaan met de bekende medemens. Als ik over de Meir loop hoor ik mensen soms fluisteren ‘Hey, dat is Mac Donald’ en heel uitzonderlijk zegt er eens iemand ‘Goeie wedstrijd, Sherjill’, maar daar blijft het dan ook bij. En dat vind ik goed. In Nederland zijn de mensen een stuk opener en dat merk je ook meteen als je ergens rondloopt.”

‘Ik droom niet meer van Barça’

“Ik heb in mijn carrière al in heel wat verschillende competities gespeeld. Van Anderlecht ging ik op uitleenbasis naar Nederland en Duitsland, later kwam ik ook in de Engelse competitie terecht en nu zit ik alweer aan mijn derde jaar bij Beerschot. Ook al ben ik nog steeds heel tevreden bij Beerschot – ik denk er zelfs aan om mijn appartement in Antwerpen te houden, ook na een eventuele transfer – toch denk ik weleens aan een buitenlandse competitie.

“Ik ben ondertussen 28, dus dromen van Barcelona is er niet meer bij. Ik bekijk het nu iets pragmatischer en denk eerder aan de financiële kant. Je moet daar niet gek over doen, als voetballer duurt je carrière nu eenmaal niet zo heel lang meer als je al 28 bent. Ik zie mezelf wel naar een competitie in een warm land verkassen … Dat heb ik nog niet gehad.”

DOOR KRISTOF VANDERHOEVEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier