Valt de foto op je rijbewijs een beetje mee? ( lacht) “Die is heel belachelijk. Op mijn zeventiende was ik echt nog een broekventje met een babyface. Pas op, toen ik veertien was, zag ik er nog belachelijker uit. In die tijd was mijn haar bovenaan kort en vooraan lang. Mijn moeder was daar niet zo tevreden mee. Ik vond dat wel stoer.”

Ligt er in je bed een dun of een dik hoofdkussen?

“Ik ben een buikslaper en dan moet je naar het schijnt een dun hoofdkussen hebben.”

Met welke hobby zou je graag rond je zestigste beginnen?

“Tuinieren. Als kind moest ik soms onkruid trekken en toen was dat niet echt mijn favoriete bezigheid. Stilaan betert dat. Tegen mijn zestigste zal ik het waarschijnlijk graag doen.

“We hebben nu net gebouwd en de tuin is nog niet in orde. Daar blijft geen tijd voor over. Mijn plan is om iemand anders de overbodige grond te laten weghalen en het gras te laten zaaien. Eens het gazon er is, zie ik mezelf daar wel wat plantjes rondzetten, over een jaar of twee. Op de lange termijn moeten er dan ook nog bomen en bloemen komen, en misschien een klein moestuintje.”

Welke eet je het liefst, de blauwe of de witte druiven?

“De blauwe. Tegenwoordig eet ik weer veel fruit. Sinds de kinderen er zijn, is er meer in huis, dan pak je rapper eens een appel of een banaan. Ik moet nu ook een beetje het goede voorbeeld geven aan mijn dochters. Sabe is bijna drie jaar en Dyte is twee maanden oud. Dat zijn Friese namen. Nochtans hebben Loes en ik eigenlijk niks met Friesland.”

Vond je ooit al eens een klavertjevier?

“Ja, maar ik deed daar niks speciaals mee. Ik heb nu ook niet echt een geluksbrenger en mijn rituelen pas ik niet meer zo strikt toe. Vroeger wilde ik altijd exact vier uur vóór een match eten, elke keer pasta met kip en tomatensaus. Nu steekt dat niet meer zo nauw. Wel drink ik zo’n anderhalf uur op voorhand nog altijd graag een koffietje, zwart. Maar ik begin niet te flippen als dat niet kan. Hoe ouder je wordt, hoe minder je met zulke dingen bezig bent.”

Met welke knappe vrouw zou je graag eens een koffietje drinken?

“Met Jennifer Aniston. Die is wel lekker. Bij haar spreekt het totaalbeeld mij aan. Maar eigenlijk ben ik al content als het qua borsten en billen goed zit.”

Wat bestel je het vaakst, een Bicky Burger of een klassieke hamburger?

“Geef mij toch maar een Bicky. Ongeveer één keer per maand ga ik naar de frituur. Dat kan wel, al moet ik eigenlijk goed letten op wat ik eet. Als ik in de zomer drie weken stillig, is er direct drie à vier kilo bij. Tot rond mijn veertiende viel dat nog mee, maar ineens werd ik – mede door de groei – zwaarder, en dus trager. Toen stopte ik ook met voetballen en schakelde ik over op het volleybal. Die sport begon ik stilaan interessanter te vinden én ik was er goed in. Bij Anderlecht of Club Brugge zou ik het niet gemaakt hebben. Ik speelde indertijd als spits. Goals maken, dat was mijn ding.”

Door welk dier ben je al een keer fameus gebeten?

( lacht) “Ik ben eens serieus bepist door mieren, herinner ik mij. Achter ons huis was er een bos, enfin, daar stonden vijftig bomen. Ik weet nog dat ik daar eens in het gras lag en in een mierennest rolde. En die beestjes bijten niet, die pissen.”

Rolde je daar alleen?

( lacht) “Ja, in die tijd keek ik nog niet naar de meisjes. Steven, mijn drie jaar oudere broer, en ik speelden vaak met vriendjes in dat bos. We maakten daar kampen en haalden wat kattenkwaad uit. Zo vonden we het bijvoorbeeld heel tof om bessen in een luchtpijp te steken en daarmee mensen aan te vallen.”

Acteur Jelle Cleymans bracht een cd uit en die heet ‘Naakt doe ik de afwas’. Is dat ook iets voor jou, in je blootje met een fles Dreft staan zwieren?

In deze rubriek komen dit seizoen sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.

(lacht) “Nee. Ik vind het niet aangenaam om de afwas te doen en ik denk niet dat het zou beteren mo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier