Charline Van Snick behaalde als

allereerste Belgische een medaille op de Olympische Spelen van Londen en de bronzen judoka heeft het hier over haar passie voor film, mode en muziek. Maar aan haar

liefde voor Japan kan niets tippen,

zo blijkt al snel.

Fan van Tarantino

Charline Van Snick: “Ik ben dol op films. Verschillende filmgenres, maar vooral van alles wat Quentin Tarantino maakt, ben ik echt fan. Ik heb het wel voor thrillers met ietwat gestoorde personages. Black Swan en Fight Club waren dus wel aan mij besteed. Onlangs ben ik naar de actiefilm Contraband gaan kijken en die was ook best de moeite waard. Muziek luisteren doe ik eigenlijk zelfs nog vaker dan film kijken. Dat gaat van pop over rock tot latin beats. Ik hou van Shakira, Rihanna, Ghinzu en de Red Hot Chili Peppers. Binnenkort trek ik trouwens naar een concert van de Peppers in de Veltins Arena (het stadion van Schalke 04, nvdr). Ik zou graag wat vaker naar festivals kunnen gaan, maar die vallen doorgaans in het midden van het seizoen. In juli heb ik me wel even vrijgemaakt om naar Les Ardentes te gaan. Ik genoot er vooral van Brigitte en 50 Cent, ook al is hiphop niet echt mijn ding.

“Ik kocht onlangs een iPod en daar geniet ik nu elke dag van. Jawel, tegenwoordig loop ik dus met zo’n hippe mp3-speler over straat. ( lacht) Ik heb ook een tablet, een SamsungGalaxy, wat erg handig is in gebruik en om je e-mails te checken.”

Charlines zwakke plek

“Ik denk niet dat er zoiets als de Charline Van Snickkledingstijl bestaat, maar ik volg de trends in de modewereld wel op de voet. Ik hou vooral van originele kledingstukken – veel meer dan van de klassiekers – maar ik zorg ervoor dat ik mijn vrouwelijke kant blijf tonen. Met een kledingstuk van Diesel, G-Star of Guess doe je me altijd een plezier. Goede adresjes kan ik niet echt opnoemen. Ik moet toegeven dat ik vooral in het buitenland aan shoppen toekom. Ook op de luchthaven loop ik weleens langs de winkels, om de tijd te doden. Zo vind ik regelmatig een kledingstuk dat je in België helemaal nergens kunt kopen.

“Als ik dan toch ergens in de buurt ga shoppen, is het in Maastricht. Er is meer keuze dan in Luik en het is ook gewoon een leuke stad. Ik heb een zwak voor schoenen. Ik moet en zal een paar schoenen meebrengen van elke plek waar ik verblijf. Vooral de Italiaanse merken dragen mijn voorkeur weg. In Moskou vond ik, vlak bij het Rode Plein, een geweldig paar schoenen… met hakken van 12 cm! Ik heb uiteraard ook een zwak voor juwelen en het Diamondsparfum van Armani – ook al is dat eigenlijk een tikkeltje te duur voor me.”

Eten op elk uur van de dag

“Ik eet op de meest onmogelijke uren en heb dan ook vooral nood aan restaurants die ook ’s nachts nog open zijn. Ik denk nu spontaan aan brasserie Vaudrée in Luik, waar je zelfs in het midden van de nacht nog eten kunt krijgen. Ze hebben er ook tal van speciale biertjes en dat is alleen maar mooi meegenomen. Ik ben evenwel het vaakst te vinden in Barchon, vlak bij waar ik woon. Maar ook L’Autruche in Luik is een echte aanrader. Ze hebben er echt het beste vlees ter wereld!”

Made in Japan

“Ik ben helemaal wild van de Japanse cultuur. Dat land fascineert me. Japan is de bakermat van het judo en dat maakt dat ik er uiteraard meteen een bepaalde band mee heb. De Japanse judoka’s hebben een erg specifieke techniek, maar daar is het me niet om te doen. Ik geniet vooral van het feit dat de doorsnee-Japanner zo sympathiek is. Ze zijn altijd beleefd en respectvol, en het is er gewoon geweldig. Er is heus wel meer dan alleen maar sushi te vinden. “De nieuwe technologie in Japan vind ik ook leuk. Je kunt er telkens tal van toffe gadgets ontdekken. Ze zijn lang niet altijd nuttig, maar wel grappig. Ik heb er bijvoorbeeld een plaatje gevonden dat je op je iPhone moet kleven om vervolgens je kop koffie te kunnen verwarmen. Ik ga jaarlijks een paar keer naar Japan, telkens voor zo’n week of drie. Het was trouwens daar dat ik voor het eerst in 3D naar televisie keek.

“Als je ooit eens een keertje naar Tokio gaat, moet je zeker even de tijd nemen om Roppongi te ontdekken. Je zult er ongetwijfeld heel wat westerlingen tegen het lijf lopen, maar het is er altijd leuk feesten. Japanners zijn erg teruggetrokken, maar als ze zich eens laten gaan, doen ze het meteen goed. Ze hebben een gekke kant die ik wel weet te waarderen. Ik ga graag uit. In België ontdekte ik onlangs de Ixo in Tilff. Een grote discotheek waar tal van muziekgenres aan bod komen.

Het is een stijlvolle club, maar nu ook weer niet te classy. Perfect zoals ik het hebben wil.”

DOOR JULIEN BROQUET

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier