Waarom scoor je meer in Nederland dan in België?

Bryan Ruiz: “Ik weet het niet goed. Aan het spelsysteem ligt het niet, want Twente voetbalt ongeveer op dezelfde manier als AA Gent. Ik sta ook op dezelfde positie, het enige verschil is dat ik hier op de rechterflank speel en bij Gent op links. Ook mijn taken zijn dezelfde: ik moet hier evenveel meeverdedigen als in België, hoor. Ik denk gewoon dat ik als voetballer geëvolueerd ben: ik ben rustiger als ik voor doel verschijn.”

Heeft Twente meer kwaliteit dan AA Gent?

“Nee, zo voel ik dat niet aan. Er is niet zo veel verschil tussen deze spelersgroep en die van Gent. In de voorbereiding op het seizoen won Gent zelfs van Twente met 2-0.

“Het zijn heel gelijkaardige clubs. Ook Twente zit, net als Gent, in een groei-proces. Twente heeft nu wel al een infrastructuur om u tegen te zeggen.”

Denk je dat de Tukkers de titel kunnen pakken?

“We hopen allemaal van wel, natuurlijk, maar er moeten nog vier competitiewedstrijden gespeeld worden. Daarin treffen we nog moeilijke tegenstanders ( Heerenveen, AZ, Feyenoord en NAC Breda, nvdr). Het zal dus niet makkelijk worden.

“Nu, ik heb wel al wat ervaring met iets nét niet bereiken: met Costa Rica zaten we ook bijna op het WK … Ik hoop dat het deze keer wel lukt.”

Je staat tweede in de topschutterstand achter Luis Suárez. Ben je daar ook mee bezig?

“Ik zou het natuurlijk wel leuk vinden om topschutter te worden, maar ik ben er niet echt mee bezig. Het zijn vooral die resterende competitiewedstrijden waar ik nu op focus.”

In oktober van vorig jaar zei je in Sport/Voetbalmagazine dat je hopelijk maar één jaar bij Twente zou blijven. Hoe ziet je toekomst er nu uit?

“Mijn bedoeling was om bij Twente een betere voetballer te worden en met goede prestaties eventueel een betere opportuniteit te krijgen. Het is nog te vroeg om al iets over mijn toekomst te zeggen. Mijn enige doel nu is goed te blijven spelen voor Twente. In mei zien we dan wel weer verder …”

In verscheidene kranten word je al gelinkt aan clubs als Arsenal, Everton en Sevilla.

“Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar voorlopig heb ik nog geen concrete aanbiedingen gehad.”

Heb je de kwartfinale in de CL tussen Arsenal en Barcelona gezien?

“Ja, natuurlijk. Dat is het hoogste niveau in voetbal, dat wil ik niet missen.”

Bij welke van die twee zou je graag spelen?

( lacht) “Bij allebei …, maar ik heb toch een lichte voorkeur voor Barcelona.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier