Kersvers MVP Demond Mallet sluit een verlengd verblijf in België niet uit.

Gisteren begon Spirou Charleroi aan zijn halve finale in de play-offs tegen Oostende. “Zonder twijfel onze lastigste hindernis richting titel”, beweert Demond Mallet, de Amerikaanse spelverdeler van Charleroi en vorige week verkozen tot MVP (beste speler) van onze competitie. “In Duitsland kreeg ik die individuele trofee ook al tweemaal toebedeeld, maar ik blijf het een hele eer vinden. Als je in de Euroliga ploegen als Real Madrid en Málaga kan kloppen, betekent dit dat je kwaliteit hebt rondlopen. De kwalificatie voor de poules was op zich al een krachttoer waar de club al tien jaar op wachtte. Mijn grootste teleurstelling van het seizoen is eigenlijk onze uitschakeling tegen Bergen in de beker van België. Dat is een prijs die we door de handen lieten glippen.”

Het kampioenschap is een prijs die Mallet echter niet wil missen. Voor Charleroi zou het bovendien de vierde titel op rij zijn. “Wij hebben eigenlijk het geluk dat onze dip er kwam op een moment dat er nog weinig kon gebeuren”, gaat Mallet verder. “Onze kern is stilaan weer compleet, aangevuld met twee versterkingen. Sasha Massot is een oude bekende. Hij kent het huis al, dat loopt dus wel goed. Met Kyle Weaver moeten we een beetje meer geduld hebben. Hij heeft het momenteel wat moeilijk met de cultuurschok. Het is de eerste keer dat hij in Europa speelt.”

De MVP-trofee bewijst nog maar eens de belangrijke rol die de 33-jarige spelverdeler in deze play-offs kan vertolken. “Ik weet dat ik op mijn positie de beste van België ben. Daar ga ik niet vals bescheiden in zijn. Ik ben van niemand bang, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn tegenstanders niet respecteer. Marcus Hatten van Bergen en Darrell Mitchell van Oostende zijn te duchten concurrenten. ”

Overigens doet Charleroi er nog voor de ontknoping van de play-offs alles aan om zijn goudhaantje langer aan zich te binden. De club heeft een contract van drie jaar tegen zeer gunstige voorwaarden klaarliggen voor de routinier. Mallet vroeg tijd tot na de eventuele finale om de knoop door te hakken. “Maar zoals de zaken er nu uitzien, ben ik geneigd bij te tekenen in Charleroi”, geeft hij mee. De Belgische competitie kan er maar wel bij varen.

DOOR DANIEL DEVOS & MATTHIAS STOCKMANS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier