Een goedlachse Marokkaan die een rotseizoen beleefde. Issame Charai laat er het hoofd niet bij hangen en praat vrijuit.

I ssame Charai:Peter Maes is een ontzettend goede kerel. Tactisch is hij enorm sterk en bovendien is hij een enorme motivator. Je hebt gewoon de kans niet laks te trainen, want voor je het weet, scheldt hij je de huid vol. Dit seizoen kreeg ik minder krediet dan het vorige, maar hard feelings komen zeker niet aan bod bij mij. Maes heeft mijn carrière opnieuw gelanceerd bij Verbroedering Geel, waar ik speler van het seizoen werd. Daarna kwamen we elkaar weer tegen bij Mechelen.”

Allah

“Ik hou ervan op het veld te staan. Een mooie actie op het getouw zetten, assists geven, zelf scoren. Dat alles geeft me een heerlijk gevoel. Dit seizoen zat ik meer weg te kwijnen in de tribune of op de bank. Natuurlijk ben je op zulke momenten gefrustreerd, maar alles kan snel keren. Zeker in het voetbal. Ik ben sterk gelovig en bid elke dag tot Allah. Velen geloven alleen als hen iets overkomt of als het slecht gaat. Dat ligt niet in mijn aard. Of het nu goed of slecht met me gaat, ik val steeds terug op mijn god.

“Ik wilde dit jaar een basisplaats afdwingen en het behoud verzekeren met KV Mechelen. Enkel die laatste opdracht is me gelukt. Blessures, schorsingen en keuzes van de trainer beïnvloedden mijn eerste doelstelling. Naast het voetbal wou ik Arabisch en economie studeren in avondonderwijs. Ik slaagde in die eerste opdracht. Binnenkort moet ik er een eindexamen voor afleggen. Economie neem ik volgend jaar voor mijn rekening.

“Ik geloof heel sterk in mijn kunnen. Vorig jaar was ik een van de steunpilaren van het elftal toen we de promotie naar eerste maakten. De spelersgroep is nagenoeg dezelfde gebleven. Tijdens de winterstop haalden we nog twee sterke aankopen binnen. OlivierRenard en AnisBoussaidi(die naar Red Bull Salzburg verhuist, nvdr) voegen echt een meerwaarde toe aan het elftal. Sinds hun komst is er een déclic gekomen en zijn we als team veel beter gaan spelen. Renard is al jaren een van de sterkste Belgische keepers en blaakt van het zelfvertrouwen. Boussaidi raakte zijn plaats in het Tunesische elftal kwijt door een conflict met Roger Lemerre(vanaf 1 juli 2008 wordt hij bondscoach van Marokko, nvdr). Ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij snel weer bij die selectie komt.

“Ik verleng mijn contract niet bij KV Mechelen. Er zijn genoeg kapers op de kust. Mijn manager onderhandelt met verschillende teams. We zien wel wat er uit de bus komt.

“Enerzijds ben ik diep teleurgesteld. Ik kwam veel te weinig aan speelminuten toe. Zonder die blessures zou ik zeker meer gespeeld hebben. Anderzijds durf ik ook het woord geluk in de mond te nemen. Ik heb hier een fantastische periode beleefd met als hoogtepunt de promotie via de eindronde in de tweede klasse. Een onvergetelijk moment.”

Nick

“Nick was een van mijn beste vrienden. Op een middag kwam ik thuis en kreeg ik te horen dat hij zelfmoord pleegde. Ik werd overstelpt door gevoelens van onmacht. Op zo’n moment voel je je als mens heel erg kwetsbaar. Je leert de dingen te relativeren. Gezeur om een basisplaats is dan niet aan de orde. Er zijn belangrijkere zaken die diepere littekens in je leven kunnen slaan. Nick was een hevige supporter van me. Hij was telkens dolgelukkig toen hij me op tv zag of toen ik scoorde. Zo zie je maar, elke dag kan je laatste zijn. ” S

Issame Charai (26) speelde dit jaar 16 van de 34 wedstrijden. Hij scoorde één doelpunt, gaf twee assists en pakte één gele kaart. Gemiddelde score: 5,81.

door kim nolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier