Kun je de allereerste cd die je zelf kocht, nog voor de geest halen?

“In mijn tijd begon je met cassettes. Ik weet het nog goed, het waren die van Enigma en Seal, zo rond mijn tiende, met daarop nummertjes die toen in de hitparade stonden van Radio 2. Ik was vroeger vaak bezig met muziek, maar liet mij meestal leiden door leeftijdsgenootjes die zeiden: ‘Dat moet je kopen, want die groep is in.’

“Als ik mijn collectie van toen herbeluister, moet ik eerlijk bekennen dat ik in die tijd echt wel de verkeerde keuzes maakte. Door de jaren heen veranderde mijn smaak volledig, kroop ik meer naar de rockwereld toe, met Metallica en dat soort dingen.”

Stoer geworden.

“Neen, want ik luister ook naar klassieke muziek. Die draai ik als ik schoonmaak. Mijn vriendin vindt dat profvoetballers veel tijd overhebben – ik kan haar daarin geen ongelijk geven – en dus moet ik mijn steentje bijdragen in het huishouden. Dan dweil ik bijvoorbeeld met Bach.

“Onlangs ging ik naar het Gothic Festival in Waregem, weer een volledig andere stijl. Mijn waaier is breder nu, dat wou ik eigenlijk aangeven.”

Met welke knappe actrice zou je wel eens een pikante scène willen spelen?

“Ik was in mijn jeugdjaren – en nog eigenlijk – een grote fan van Sharon Stone. Er was een tijd dat we met vrienden élke dag naar Basic Instinct keken, toen dat zo’n beetje de hype van het moment was. Na een tijdje kon ik heel de film gewoon meepraten.”

Wat is de strafste toer die een meisje ooit uithaalde om je aan de haak te slaan?

“Wacht hé. ( stilte) Ik ben ze allemaal aan het overlopen. ( lacht) Eigenlijk was ík het die altijd moeite deed om te scoren bij een meisje. Ik heb volop geprofiteerd van mijn jeugd, totaal geen klachten op dat gebied. Als je verliefd bent, slaat je fantasie wel eens op hol. Ik heb ooit een meisje versierd in de tuin van een of ander huis in Kortrijk zonder dat ik de mensen kende die daar woonden. Die hebben dat ook nooit geweten. Maar daar was een mooi brugje over een vijver. Dat had ik uren voor het afspraakje al vol kaarsjes gezet en aan een touw had ik een fles champagne gehangen die rustte in het water. Ik zorgde dat ik ook wat poëzie bij me had. Een van mijn vrienden assisteerde mij door de kaarsjes aan te steken terwijl ik haar ging halen.

“Ik zweer het u: in zo’n decor smelten ze als een stukje chocolade in je handen.”

Aan welke van je gewoonten zou een wildvreemde die een maand bij jou komt logeren, zich het meest moeten aanpassen?

“Ik ben in feite een heel gemakkelijke kerel om mee samen te wonen, maar je moet er wel tegen kunnen dat ik nog moeilijk recht raak eens ik mij horizontaal leg in de zetel. Een middagdutje behoort vaak tot mijn vaste waarden: als er geen training is in de namiddag, na het nieuws en een potje koffie … Ik slaap graag. Dat is een van de belangrijkste bezigheden in mijn leven. ’s Avonds kruip ik soms al om halfnegen in mijn nest. Op tv kan weinig mij nog boeien en als ik dan echt niets meer omhanden heb, trek ik veel liever naar boven. Met acht uur nachtrust heb ik zeker niet genoeg.”

Welke dag uit je leven zou je graag eens opnieuw beleven?

“Met mijn ouders gingen mijn broer en ik elke schoolvakantie naar zee, we hadden daar een chalet. Met andere jongens die daar ook altijd waren, vormden we een plezante bende van tien, vijftien man. Ik legde daar een beetje de basis voor mijn leven. We speelden er, haalden kinderkuren uit. Sporten, uitgaan later.

“Op een dag gaf ik ginder, in de duinen van Nieuwpoort, mijn eerste tongkus. Ik was twaalf of dertien. Het enige wat ik nog weet over dat meisje, is dat ze blond haar had en Française was. Ik begreep niks van alles wat ze vertelde.

“Toen we gekust hadden, dacht ik: ‘Wat was dat?!’ Ik liep rond met het gevoel dat het echt niet goed was geweest. Dat trok op niets, dacht ik constant. Totaal in zak en as. Die dag zou ik opnieuw willen meemaken, om voor eens en voor altijd te weten of dat nu écht zo slecht was.” S

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier