Geboren op 2 juli 1974.

Vriendin : Nathalie, iets langer dan anderhalf jaar samen.

Wie maakt jouw bed op ?

“Dat hangt ervan af : wie er het eerst bij uitkomt na het eerst ter verfrissing open te hebben gelegd. Soms ben ik het, soms zij.”

Wat was er zonder profvoetbal van je geworden ?

“Ik heb tot mijn 21e gestudeerd, A1 elektromechanica. Ofwel had ik nog iets verder gestudeerd, ofwel was ik in die technische richting ergens aan de slag gegaan. Misschien was ik ook wel in het onderwijs gestapt.”

Waar was je graag goed in geweest ?

“In moppen tappen ( lacht). Ik kan ze zo moeilijk onthouden.”

Speel je een muziekinstrument ?

“Neen, al heb ik het vroeger wel eens sporadisch op de drum gedaan. Dat ging redelijk, maar het probleem was dat ik ervoor naar vrienden moest. Op termijn wil ik graag wat losse akkoorden kunnen spelen op een akoestische gitaar.”

Wat is je vroegste voetbalherinnering ?

“De jeugdtrainingen op het voetbalveldje van KVV Hamont-Lo, samen met mijn veldje en mijn doel bij ons achter in de tuin.”

Welk boek lees je momenteel ?

“Ik lees nooit boeken. Wel tijdschriften : ik hou nogal van redelijk technische bladen.”

Met welke auto rijd je ?

“Vroeger een BMW, nu een Mercedes. Ik kan niet anders dan er tweehonderd procent tevreden over zijn. Ik vind Mercedes helemaal niet zo stijf en ouderwets als men soms voorwendt. Ik heb altijd met een clubwagen gereden.”

Wat voor chauffeur ben je ?

“Een vlotte chauffeur. Ik maak toch 70 à 80.000 km per jaar. Agressief ben ik zeker niet.”

Wat is je favoriete plek op aarde ?

“Op één : thuis. Gezellig in de fauteuil voor de tv. En twee : Kroatië, een vakantiebestemming waar ik nu toch al een aantal jaar naartoe trek. Duizenden eilandjes, een zee zonder deining, enorme natuur.”

Rugzaktoerist of sterrenhotel met zwembad ?

“Meer rugzaktoerist. Ik ben voor trektochten, erop uittrekken, dingen zien, avontuurlijk. Ik heb het echt moeilijk met zonnebaden.”

Gestort voor Tsunami 12-12 ?

“Natuurlijk, zoals elke voorbeeldige Belg. Meer dan de gemiddelde Vlaming, dus het zal wel in orde zijn zeker ?”

Geef je makkelijk geld uit ?

“Ja en neen. Ja, aan nuttige dingen, niet aan extra luxe. Ik ben daar heel streng in voor mezelf en ga behoorlijk budgettair te werk. Ik heb zeker geen gat in mijn hand.”

Op welke partij stem je ?

“Ik kan van elke partij wel iets gezonds meenemen, maar ik ben niet partij-aanhankelijk. Mijn christelijke achtergrond heeft wel een zekere invloed.”

In wiens schoenen zou je graag een dag staan ?

“( Na lang nadenken.) Bill Gates misschien. Om te zien hoeveel aanvallen die man per dag krijgt op zijn persoon. Hoe hij dat gigantische bedrijf organiseert.”

Bewonder je iemand ?

“Buiten mijn ouders kan ik aan niemand denken. Ik heb een broer en een zus. We kunnen het alledrie zeer goed vinden met elkaar en zien elkaar vrijwel elke dag. Dan hebben mijn ouders goed gewerkt, vind ik.”

Is er iets wat je niet zou willen missen ?

“Materialistische dingen kun je altijd missen. Het zou ongemakkelijk zijn, dat wel, maar daar wen je wel aan. Mijn directe omgeving, die zou ik niet kunnen missen.”

Bid je soms ?

“Vroeger deed ik dat wel eens, ja. Het is nu iets minder geworden. Ik ben katholiek opgevoed en daar blijft altijd iets van hangen.”

Stel dat God bestaat en je mag hem één vraag stellen, welke zou dat zijn ?

“Dat ik en de mensen die me dierbaar zijn, op een waardige manier afscheid zouden mogen nemen van het leven. Zonder veel pijn en lijden.”

Wat zou je willen veranderen aan de wereld ?

“Dat iedereen elkaar graag zag. Dan waren er geen vijanden en zouden er massa’s geld vrijkomen voor andere dingen. Met het geld dat nu naar defensie gaat, zou je de armoede kunnen oplossen en elk land ontwikkelen.”n

door Jan Hauspie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier