Ken jij de laatste, boeiende ontwikkelingen in ‘Thuis’ ? “Absolúút niet. Als dat op tv komt, grijp ik direct naar de afstandsbediening. Zoiets spreekt me totaal niet aan, een marteling is dat voor mij. Andere soaps zoals Friends of CSI kunnen me dan weer wel boeien. Ook voor voetbal of een mooie film zet ik de tv graag aan.”

Ben je ooit betrapt toen je in het decolleté van een vrouw aan het lonken was ?

(lacht) “Niet voor zover ik weet. Maar inderdaad, het gebeurt al eens dat een mens zijn blik afdwaalt. We hebben twee ogen meegekregen voor iets.”

Heb je ooit écht gevochten ?

“Nee. Ik heb als kind ooit wel eens op mijn gezicht gekregen, omdat ik bij een ruzie was tussengekomen. Ik was niet het type dat alleman wou sussen – heb toen trouwens gemerkt dat je dat beter niet doet – maar die keer had iemand die ik kende, problemen. Ik probeerde de gemoederen te bedaren, maar een derde die zich kwam moeien, dacht dat ik de aanstoker was en zorgde ervoor dat ik de volgende dag rondliep met een kaak die serieus pijn deed.”

Stel dat je zelf had kunnen kiezen waar je ter wereld was gekomen. Welk land – behalve België – zou dan je voorkeur gekregen hebben ?

“Italië. Ik zou er heel graag eens op vakantie gaan. Jaar na jaar zeg ik dat we dat eens gaan doen, maar om een of andere reden raak ik er nooit. Het land spreekt mij enorm aan ; de sfeer, het weer, de cultuur.”

De mooie vrouwen.

“Ook natuurlijk.”

Dat brengt me naadloos bij mijn volgende vraag ; wat ook de uitkomst wordt van de politieke crisis, het zal weer geen knappe dame zijn die eerste minister wordt van dit land. Welke vrouw zou op die post de politiek een pak sexyer kunnen maken ?

Brigitta Callens. Mooi, en volgens mij ook intelligent. Zij zou daar wel wat kunnen bereiken, denk ik. En ze is in alle geval een pak aantrekkelijker dan Yves Leterme.”

Heb jij veel borsthaar ?

“Ik heb wel wat. Op het randje eigenlijk, bijna te veel. Ik vind dat niet echt mooi, ik had er liever geen gehad. Maar het wegdoen, dat doe ik dan ook weer niet. Mijn vrouw apprecieert het wel.”

Je wordt binnenkort papa. Wil je bij de bevalling zijn ?

“Graag. Als er een operatie op tv is, zap ik weg. Bloederige toestanden, dat is niks voor mij. Maar voor mijn eigen kindje overwin ik dat wel.”

Stel dat het een zoon is en dat hij over vijftien jaar naast jou in de zetel kruipt en zegt : ‘Papa, ik ben homo.’ Hoe reageer je ?

(lange stilte)

Je zou blijkbaar niet goed weten wat te zeggen.

“In eerste instantie zou ik inderdaad wat zwijgzaam zijn … Maar ik zou het gewoon aanvaarden. Hij is dan al lang geen uitzondering meer. Als het zo is, is het zo.”

Maar je zou het klaarblijkelijk toch liever anders hebben, of beter : je zou het liever ‘niet anders’ hebben.

(lacht) “Goh … Mja. Ik zou er geen moeite mee hebben.”

Stel dat je een paar maanden ontwikkelingshulp mag gaan doen. Welk type project zou je dan het meest aanspreken en naar welk continent zou je dan het liefst trekken ?

“Eerlijk gezegd, ik denk niet dat het iets voor mij zou zijn. Volgens mij zijn sommige situaties zo verschrikkelijk dat ik ze gewoon niet zou aankunnen. Ik zou eronderdoor gaan, ben wel een gevoelig man, ja.”

Wat was vroeger je favoriete gameboyspelletje ?

“Sonic, met dat kleine ventje met dat blauwe stekelhaar. Al weet ik niet meer of dat nu wel een gameboyspelletje was. Op momenten kon ik daar wel fanatiek mee bezig zijn. Zo’n gameboy, ik kreeg dat niet onmiddellijk van mijn ouders toen dat een rage werd. Maar uiteindelijk wierp het vele zagen van mijn drie jaar jongere broer en mezelf wel vruchten af.

“Ook nu hou ik me af en toe nog wel eens bezig met een computerspel. Meestal kaarten en af en toe een voetbal-game. FIFA bijvoorbeeld. En ja, dan speel ik wel eens met Zulte Waregem. Maar ik ben niet echt een krak. Ook in de virtuele wereld pakken we de titel niet.”

Ben je het type dat met een stapel uitgescheurde bonnetjes naar de Colruyt trekt ?

“Nee. Ik ben geen prijsbewuste koper. Kijk totaal niet naar hoeveel iets kost.”

Als iemand dat zegt, is dat meestal het teken dat hij meer dan genoeg geld heeft.

“Of heel weinig shopt.” (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier