Maandag 13/9

Eerherstel voor onze scheidrechterstatistieken. Meermaals hebben wij hier het te strenge oordeel van onze controleurs gehekeld, onder andere omdat onze internationale nummer één Frank De Bleeckere de voorbije twee seizoenen niet eens in de eerste twintig van onze rangschikking te bekennen viel. Maar nu blijkt hij ook in de rangorde van de Centrale Scheidsrechters Commissie pas respectievelijk vijfde en zesde te zijn geweest. En ‘respectievelijk vijfde en zesde’ is nog wel niet hetzelfde als ‘respectievelijk vierentwintigste en tweeëntwintigste’, maar net als bij verkiezingspeilingen gaat het meer om de trend dan om de exacte cijfers.

Onze vriend Luc Uyttenhove, het is weer van de mannen van Lokeren dat het moet komen, heeft voor Het Laatste Nieuws uitgevist en ongetwijfeld ook uitgevogeld dat de CSC haar eigen rangschikking heeft gemanipuleerd. Ze heeft, en nog wel met medeweten van de top van de Voetbalbond, De Bleeckere ondanks zijn slechte quotering toch boven alle anderen gezet, ook boven Paul Allaerts en Johan Verbist. Omdat België anders geen ref zou hebben gehad op het voorbije EK, zelfs niet als bordjesman.

Dat is sterke koffie eerlijk gezegd, van de leiding van een corps waarin eerlijkheid de eerste vereiste zou moeten zijn. Verbist en Allaerts vinden het niet erg, zo lezen wij in de krant. Dat het om een vorm van broodroof gaat, willen ze niet gehoord hebben. Brave borsten. Waren wij van hen, wij hadden meester Misson al opgebeld.

‘Die quotering is maar één element van de beoordeling’, verdedigen ze zich bij de CSC. Goed, wat let de Voetbalbond om dat principe ook in de rangschikking van eerste klasse toe te passen ? Op het einde van het seizoen zetten we Anderlecht en Brugge één en twee. Anders hebben we misschien geen club in de Champions League.

Dinsdag 14/9

Hoe zit het nu met Posh en Becks ? De ene dag lezen we dat alles weer koek en ei is. Ze is voor de derde keer zwanger en ze hebben eindelijk dat krot in Madrid geruild voor een degelijke woning. Geen overdreven luxe, maar een stevig huis. Van tien miljoen euro. Maar de andere dag is het weer miserie. Posh scheldt Becks via de telefoon uit voor al wat lelijk en meestal ook waar is. En altijd maar terugkomen op die Rebecca Loos. Ze is nog niet in Madrid of ze vliegt al terug naar Londen. En ze was niet eens in Wenen voor Oostenrijk-Engeland. Jamaar. Staat men stom dat het dan 2-2 wordt ? In Leverkusen was ze blijkbaar ook niet, afgaande op de belabberde prestatie van haar echtgenoot.

Wij beginnen stilaan genoeg te krijgen van die twee. Wat is het nu ? Together or not together, that ’s the question. Het wordt de hoogste tijd om Peter T’Kint opnieuw te doen afreizen naar Waltham Forest. Naar het David Beckhampad. Alleen daar is de waarheid te vinden.

Rebecca Loos, van haar kant, heeft ook weer iets meegemaakt. Zo liet ze ons via de persagentschappen weten. ‘Ik sting vorige week in de file, ik kijk eens naar links, en wie zit er in de auto naast mich ? Drie keer graaien ? De Beckhams ! !’

Nu u. Kunt u dat geloven ? Madrid is nochtans een grote stad, waarin je makkelijk iemand kunt ontlopen. Maar nee, pal naast de Beckhams ! David én Victoria. ‘Ik heb maar gedaan alsof ik hem niet had gezien’, voegde Loos er venijnig aan toe. ‘Zijn moeder zat naast hem.’

Woensdag 15/9

Nu weten we eindelijk dat het in Lummen zal zijn en niet in Lanaken. En haar kleed komt uit de C&A. Maar wannéér is het ? Dat trouwfeest van Kim en Lleyton ? Geef toe dat ze er een handje van weg hebben om de mensen in spanning te houden. Zouden beter een voorbeeld nemen aan de openheid waarmee zoiets bij de Pfaffs geregeld wordt. Aflevering zes, zeven en acht, en iedereen is welkom op de receptie. Voilà. Zo trouwen echte professionals.

Bij Kim moeten we raden. Na de Masters alleszins, en lang genoeg vóór Melbourne. Zo mogen we toch hopen, of het wordt ook daar weer niks. Wij gokken op de eerste of tweede week van december. Wanneer is het de Heilige Lei ?

door Koen Meulenaere

‘Ik kijk naar links en wie zit daar ? De Beckhams !’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier