Geboren op 25 oktober 1981

Vriendin : Alexandra Michot.

Waar heb je Alexandra leren kennen ?

“In Brugge, tijdens een avondje stappen. Ze is de zus van de ex-vriendin van mijn broer. We zijn nu een jaar en zeven maanden samen.”

Nog geen plannen om te gaan samenwonen ?

“Alexandra begint nu pas met haar studies in Gent. We zullen dus op zijn minst wachten tot die achter de rug liggen. Misschien ga ik al vroeger alleen wonen, maar momenteel zit ik thuis goed. Waarom dan vertrekken, hé ?”

Hou je van familiefeestjes ?

“In beperkte kring wel, maar zo van die grotere feesten waarbij je naast iemand zit die je maar één keer op een jaar ziet, laat ik liever aan me voorbijgaan. Ik heb meer nood aan vijf goede vrienden dan aan veertig mensen die je ‘zo een beetje’ kent.”

Wie is je beste vriend in het voetbal ?

“Ik heb er meerdere, maar als ik één iemand moet noemen dan Denis Viane. Door het overlijden van zijn vriendin zijn we nog dichter naar elkaar toegegroeid. We trekken dagelijks met elkaar op.”

Wat heb je gestudeerd ?

“Toegepaste informatica. Ik heb nog twee jaar gewerkt als programmeur, bij Standaard Boekhandel, het bedrijf van de voorzitter. De combinatie met het voetbal werd op den duur te zwaar. Ik hou me wel nog altijd bezig met computers. Dus, mocht het ooit mislopen in het voetbal, dan kan ik daar nog altijd op terugvallen.”

Wat is je lievelingseten ?

“Italiaans : spaghetti, pizza, lasagne… Ik eet soms drie keer per dag spaghetti, ik kan daar niet genoeg van krijgen.”

Met welke auto rijd je ?

“Met een Toyota Corolla, zelf gekocht. Ik hecht niet veel belang aan auto’s, maar dat neemt niet weg dat ik heel tevreden ben met de mijne.”

Rijd je soms te snel ?

“Nu de diesel zo duur staat, let ik toch op. De tankkaart is behoorlijk snel op, als je dan elke keer 60 euro moet betalen aan diesel… Tegenwoordig rijd ik 800 kilometer in plaats van 600 met een volle tank : een aanzienlijk verschil.”

Hecht je veel belang aan kleding ?

“Nee, iedereen zal dat beamen : ik ben niet echt modieus. Ik kleed me met wat op de bovenste plank in de kast ligt.”

Hoe reageren de andere, allicht meestal wél modieuze voetballers daarop ?

“Ze lachen er af en toe wel eens mee. Ik draag altijd een hemdje : volgens de ploegmaats doe ik elke week minstens twee keer m’n plechtige communie. Ik heb schoenen van Bikkembergs, maar alleen omdat het goeie zijn, nog nooit kocht ik iets omwille van het merk.”

Wat is je favoriete film, cd en boek ?

“Film : Forrest Gump. Cd : niet meteen een voorkeur, maar melige muziek zoals die van Keane apprecieer ik wel. En boek ? Het enige boek dat in mijn kast staat, is dat van Mister Michel. Voor de rest zijn het computerboeken en een encyclopedie.”

Ben je een ‘handige Harry’ ?

“Niet overdreven, maar ik kan mijn plan trekken en doe het graag. Een boekenrek ophangen of een kast in elkaar steken lukt aardig, maar om een heel huis op te trekken zoals Viane ben ik te lui ( lachje).”

Hou je van dieren ?

“Ik haat zeker geen dieren, maar een echte dierenvriend ben ik evenmin. Mijn vriendin zou graag een hondje hebben, maar zelf zal ik nooit een beest kopen.”

Wie zou je wel eens voor één dag willen zijn ?

Tiger Woods, om te beseffen wat het is om de beste golfer ter wereld te zijn. In voetbal ben je – tenzij je Diego Armando Maradona heet – nog altijd afhankelijk van je ploeg, maar als je de beste bent in een individuele sport en je wint niet, dan is het je eigen schuld. Bovendien : met één dag de interest van de bankrekening van Woods zou ik al heel tevreden zijn ( lachje).”

Waar was je op 11 september 2001 ?

“Ik zat in de wagen en hoorde op de radio dat één van de Twin Towers was ingestort. Ik zei nog : ‘Hoe kan dat nu, zo’n grote toren.’ Achteraf begrepen we hoe het kon.”

Ben je bijgelovig ?

“Ja. Voor elke wedstrijd ga ik al vijf, zes jaar een fles Aquarius en twee pakjes druivensuiker halen. Ik drink of eet ze de laatste tijd zelfs niet meer op, maar ik blijf trouw aan de gewoonte.”

Wat is je levensmotto ?

“Mijn tijd komt. Ik heb de trainer altijd moeten bewijzen dat ik mijn plaats waard was en ook op school moest ik opboksen tegen vooroordelen.”

door Roel Van den broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier