Roeselare staat met één been in de finale.

Dan toch. De finale van de play-off zal allicht opnieuw gespeeld worden tussen Maaseik en Roeselare. Afgelopen zaterdag toonde Roeselare zich in een rechtstreeks duel beter dan Asse-Lennik, het enige team dat de West-Vlamingen van een finaleplaats kon houden. “De druk op onze schouders was groot”, aldus Hendrik Tuerlinckx (21). “We beseften allemaal hoe belangrijk deze wedstrijd was. Verlies zou betekend hebben dat we ons lot niet meer in eigen handen hadden.”

Nu mag het niet meer mislopen: jullie spelen de finale.

Hendrik Tuerlinckx: “Met nog slechts drie wedstrijden te gaan, mogen we die voorsprong van vijf punten niet meer weggeven. Met alle respect voor Puurs en Waasland ( samen met Maaseik de volgende tegenstanders van Roeselare in de play-off, nvdr), maar we kunnen stellen dat we met één been in de finale staan.”

Zaterdag leek het fout te gaan toen jullie de eerste set verloren. Roeselare heet dit seizoen immers mentaal wankel te zijn bij een achterstand.

“Toen we 1-0 in sets achterkwamen, ontstond hier en daar de vrees dat we zouden verliezen, maar we zijn blijven vechten. Het is heel positief dat we ditmaal niet in elkaar zakten. We komen hier mentaal sterker uit.”

Het kantelmoment was de vervanging van Antonin Rouzier als opposite door jou.

“We begonnen ook goed aan de eerste set – we kwamen 12-6 voor – maar daarna maakten we enkele domme fouten. Ik ben dan goed ingevallen, denk ik. Maar we kregen vooral als collectief greep op de wedstrijd. We zijn dit seizoen niet afhankelijk van één speler. Integendeel, waar we de voorbije jaren een vast basiszestal hadden, is dat nu niet het geval.”

Vind je dat een voor- of een nadeel?

“Het kan een sterkte zijn, maar ook een zwakte. Het nadeel is dat je niet perfect op elkaar ingespeeld raakt. Het voordeel is dan weer dat je de tegenstander kan verrassen. Mij lijkt het opportuun om in de finale te kiezen voor een vast team, maar het is uiteraard aan de trainer om daarover te beslissen.”

In de finale wacht Maaseik, een ploeg waartegen jullie dit seizoen nog geen set konden winnen.

“We moeten durven toegeven dat ze in de voorbije confrontaties te sterk waren. Maar we haalden geen enkele keer ons normale niveau. Nu móét dat wel lukken. Ik ben alvast naar Roeselare gekomen om kampioen te spelen.” S

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier