‘Ik neem Sport/ Voetbalmagazine altijd en overal mee’

© BELGAIMAGE - JAMES ARTHUR GEKIERE

Quinten Jordens (22) uit Heist-op-den-Berg heeft als sinds zijn achtste een abonnement op dit blad. Doorheen de jaren stapelden de magazines zich op naast zijn bed en zelfs tijdens een autorit naar de winkel kan hij zijn favoriete weekblad niet loslaten. Tot ergernis van mama Sigrid en vriendin Lisa, die andere grote liefdes.

Heb je een vast moment om Sport/Voetbalmagazine te lezen?

Elke avond voor ik ga slapen, lees ik een halfuurtje. Maar eigenlijk neem ik het blad altijd en overal mee naartoe. Op de trein naar het werk, in de auto naar de winkel. Lisa, mijn vriendin, vraagt zich soms af of dat wel altijd nodig is. Maar ik denk dan: we moesten maar eens ergens stilvallen.

Lisa is dus geen even grote fan als jij?

Nee, en ook mijn moeder was niet altijd even gelukkig met Sport/Voetbalmagazine. Ik verzamel alle uitgaves op een grote stapel naast mijn bed. Dat is handig om af en toe iets te kunnen opzoeken. Maar op den duur lagen er zoveel magazines dat mama niet meer kon stofzuigen.

Heb je favoriete rubrieken in het magazine?

Ik lees eigenlijk altijd alles, maar het eerste, grote interview vind ik altijd heel interessant.

Zijn er zaken die beter kunnen?

Misschien zou er nog iets meer aandacht mogen zijn voor tactiek, al heb ik de laatste maanden op de website wel gemerkt dat daar meer op wordt ingezet. Ook heel belangrijk: de kleinere clubs niet vergeten. Soms ligt de nadruk wat veel op de grote ploegen.

Wat is jouw favoriete club?

Tot mei 2018 was dat de Koninklijke Lierse Sportkring. Helaas is Lierse failliet gegaan door het wanbeleid van Maged Samy en zijn trawanten. Vandaag leeft de club verder in twee ploegen: Lierse Kempenzonen en Lyra-Lierse. Ik heb om bepaalde redenen meer sympathie voor de tweede, maar het gevoel van ‘de Lierse’, dat is er vandaag niet meer.

Had je ook favoriete spelers?

Dan moet ik meteen denken aan een cultfiguur als Eiji Kawashima. Als kleine jongen keek ik ook heel hard op naar spelers als Frédéric Frans, Jurgens Cavens en Tomasz Radzinski.

Wat is je favoriete ploeg in het buitenland?

FC Barcelona. Als klein manneke ben ik verleid door Ronaldinho, Deco en Lionel Messi, en die liefde is alleen maar gegroeid. De speelstijl, de filosofie van die club, noem maar op. Sinds het faillissement van Lierse is Barça meer dan ooit de ploeg waarover ik alles wil weten.

Speelt je favoriete buitenlandse speler ook in blauw en rood?

Absoluut, dat is Lionel Messi, ontegensprekelijk de beste voetballer aller tijden. Ik hoor mensen soms zeggen dat hij dit jaar een mager seizoen heeft gehad en toch blijft hij het ene na het andere record breken. Hij doet het allemaal zo simpel lijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier