Na maanden van onzekerheid vond Didier Dheedene (33) uiteindelijk een nieuwe thuis bij Germinal Beerschot. Ervaring voor de ploeg en een rechtstreekse concurrent voor Pieterjan Monteyne, 23 jaar jong maar al jaren een vaste waarde op de linkerflank van de Beerschotse verdediging. Monteyne ziet een meerwaarde in zijn komst : “Hij heeft een mooi palmares bij elkaar gevoetbald. Je merkt de ervaring die Didier met zich meedraagt. Hij weet zich perfect te integreren in de groep, hij is iemand die onmiddellijk begint te praten en te coachen op het veld.” Ook sportief biedt hij een surplus volgens Monteyne. “We zaten krap wat linksvoetige verdedigers betreft. Hij is een stevige verdediger die we zeker zullen kunnen gebruiken.”

Heeft hij dan geen schrik dat de nieuwkomer zijn plaats in het elftal zal bedreigen ? “Het is een stevige concurrent, hoewel hij zowel op linksachter als centraal in de verdediging kan spelen. Maar er is altijd concurrentie en daar kan ik wel mee omgaan. Op het hoogste niveau hoort dat erbij en het schrikt me zeker niet af. Volgens mij kunnen we ook samen in de ploeg (wat zaterdag op Brussels ook bleek). Maar je moet niet denken dat ik begin te twijfelen aan mezelf en mijn basisplaats. Als ik het constante niveau van de voorbije jaren haal, denk ik niet dat ik iets hoef te vrezen.”

Wat die basisplaats betreft, kan de jonge verdediger mooie statistieken voorleggen. Ondanks zijn leeftijd speelde hij al bijna 150 wedstrijden in het eerste elftal. “Het is mijn ambitie om ooit een stap hoger te zetten. Als er zich een interessante aanbieding voordoet, zal ik ze niet laten liggen. Maar ik ben nog jong en voel mij zeer goed bij Germinal Beerschot.” Dit seizoen is hij einde contract maar er zijn al gesprekken geweest om dat te verlengen. “Ik speel bij een club met een ambitie waarin ik mij kan vinden. Ze willen elk jaar een trapje hoger in het klassement. Iedereen speelt graag top vijf. Ik wil natuurlijk ook zelf vooruitgang boeken. Maar ik wil niet per se weg. Het is een plezante club waar ik na vijf jaar ongeveer iedereen ken. Ik krijg er waardering van de mensen, dat heb ik in de loop der jaren opgebouwd.” Ook een plaatsje bij de Rode Duivels is een van zijn doelen. “Ik ben er al dichtbij geweest, dus ik weet dat zo’n kans sneller komt dan je denkt. Het is vooral belangrijk dat je hard blijft werken bij je club. Dan komt de rest misschien wel vanzelf”, besluit de ambitieuze verdediger.

LEEN MALLEZIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier