Geboren op 5 september 1982.

Vrijgezel.

Zes december nadert. Wat vraag je straks aan Sinterklaas ?

Kristof Snelders : “Voetbalschoenen waarmee ik elke kans binnentrap. Ik vraag ook al jaren pillen om tien centimeter te groeien, maar die kreeg ik nooit : ik zal dus wel niet braaf genoeg geweest zijn.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

“Bij de breuk met mijn vriendin. Een man mag, vind ik, zijn gevoelens wel tonen.”

Wanneer was je voor het laatst gelukkig ?

“Toen ik mijn laatste doelpunt maakte. Mijn leven is afhankelijk van voetbal en in dat voetbal word ik als spits op goals afgerekend. Scoor ik niet, dan baal ik. Scoor ik wel, dan ben ik even euforisch.”

Lijk je op je vader ?

“Alleen zijn benen kreeg ik mee. Ik ben veeleer een mix van mijn grootvader René en van mijn oom. Mijn karakter heb ik van hen, de zin voor het plezante, terwijl het voor iedereen goed willen doen dan weer een trek van mijn moeder is.”

Voor welke maaltijd mag men je ’s nachts altijd wakker maken ?

“Kip met kerrie en witte rijst.”

Welk gerecht kan je zelf klaarmaken ?

“Alleen hapklare brokken uit de Delhaize. De rest is een drama, ik kan nog geen ei bakken. Daarom maak ik als alleenwonende vrijgezel bijna dagelijks nog de verplaatsing naar mijn ouders, om gezond te kunnen eten.”

Ben je een nieuwe man ?

“Ik vrees dat ik een klassieke, ouderwetse man ben. Ik ben niet als nieuwe man opgevoed, mijn vader deed bijna nooit iets in het huishouden. Ook als vrijgezel ben ik een bedreigde soort. De meeste voetballers gaan jong samenwonen, krijgen gauw kinderen en helpen mee in het huishouden. Ik wil me best laten omvormen tot nieuwe man, maar dan moet ik op een vrouw vallen die veel geduld heeft om me alles stap voor stap uit te leggen. Zal ik meteen mijn telefoonnummer geven (grijnst) ?”

Welke is je slechtste eigenschap ?

“Ik ben iets te braaf voor deze harde wereld. Ik wil te goed doen voor anderen, waardoor ik mijn eigen belang soms vergeet.”

Wat is je beste eigenschap ?

“Ik ben sociaal en goedlachs. Een optimist. Die hebben ze bij FC Brussels wel nodig.”

Voor welk tv-programma blijf je thuis ?

“Voor Friends en Chris en co. Ik zou ook eens moeten thuisblijven voor De Pfaff’s.”

Welke cd en welke film maakten indruk op jou ?

“Ik haal wel eens een dvd. De laatste was ‘Troy’. Zo’n plaatje in de recorder steken lukt me nog net. Muziek interesseert me in al zijn genres, ik koop zeven tot acht plaatjes per maand, onlangs nog een single van Kylie Minogue en de full-cd van Natalia. Maar ik ga ook naar het concert van Faithless en luister met evenveel plezier naar een plaat van Black Sabbath.”

Wat zou je graag kunnen ?

“Koken en alle kleine dingen thuis opknappen. Een Ikea-kastje in mekaar steken lukt misschien nog net, maar verder heb ik twee linkerhanden.”

Wie en wat neem je voor een dag en nacht mee naar een onbewoond eiland ?

“Als voorwerp : mijn gsm. Verder : de paus om te proberen een interessant gesprek te voeren, en Pamela Anderson voor de andere activiteiten.”

Het koken, ongetwijfeld. In wiens schoenen zou je graag één dag staan ?

“In die van George Bush. Ik wil weten hoe het voelt om zo machtig te zijn en wat er in zijn hoofd omgaat als hij nadenkt over het nut en de uitkomst van de oorlog in Irak.”

Aan wie erger je je het meest ?

“Hooguit aan betweters die altijd het laatste woord willen. Voor de rest ben ik redelijk verdraagzaam.”

Welke sporter en niet-sporter bewonder je ?

“Een marathonloper of triatleet. Bijvoorbeeld Luc Van Lierde. Buiten de sport Kofi Annan, die toch veel geduld en wijsheid nodig heeft voor zoveel ingewikkelde problemen.”

Wat is je levensmotto ?

“Doe goed aan de anderen.”

Als je niet in België geboren was, waar zou je dan graag leven ?

“In Oostenrijk. Ik ben dol op de bergen, op de rust en de gezelligheid. Je kan me er elk jaar tussen kerst en nieuwjaar vinden.”

Dan moet Bregenz je favoriete voetbalploeg zijn.

“Mijn favoriete voetbalploeg is al sinds mijn jeugd Bayern München. Ik heb het voor het Duitse voetbal.” n

door Geert Foutré

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier