Geboren op 1 mei 1979

Samenwonend met vriendin Eveline Hoste (23)

Zorgen Marokkaanse jongeren voor maatschappelijke onrust ?

“Nee, dat vind ik een té zware stelling. Je mag bepaalde groepen immers niet te snel in een apart hoekje plaatsen. In elke bevolkingsgroep heb je personen met goeie en slechte bedoelingen. Ook onder de Belgen. Je mag de Marokkanen zeker niet viseren. Ik kan bijzonder goed opschieten met buitenlanders. Mijn beste vriend is een Colombiaan.”

Ben je gelovig ?

“Jawel. Ik ga geregeld naar de kerk om te bidden, maar zeker niet wekelijks. Ik draag bijvoorbeeld wel een kruisje. Ik ben er sterk van overtuigd dat die man hierboven veel zaken in mijn leven bepaalt.”

Draag je een tatoeage of piercing ?

“Nee, geen van beide. De grootste tatoeage draag ik eigenlijk mee op mijn ziel, want daar is er, door het verleden, een zwaar litteken aangebracht. Ik ben behoorlijk getekend door het leven.”

Zijn er mensen die je haat ?

“Mijn vader. Ik was maar twee jaar toen hij in de gevangenis belandde. Met hem wil ik niets meer te maken hebben. Het is dan ook geen toeval dat ik de naam van mijn moeder draag.”

Verdienen voetballers te veel ?

“Moeilijk te zeggen. Ik vind van niet, want mijn principe is altijd geweest : loon naar werken.”

Ben je ooit gekwetst door een spreekkoor ?

“Nee, integendeel, het motiveert me alleen maar. Er bestaan wel grenzen, vind ik. Bepaalde teksten en veelvuldige oerwoudgeluiden kunnen niet. Dat moet hard worden bestraft, eventueel met het tijdelijk stilleggen van een wedstrijd.”

Voor wie stemde je laatst ?

“Voor de VLD, de partij van de kleine zelfstandigen. Mijn ouders hebben een autogarage, vandaar. Ik heb er geen moeite mee om uit te komen voor mijn politieke voorkeur.”

Waarmee verdiende je vroeger je zakgeld ?

“Door mee te helpen in de garage : auto’ s wassen, maar ook demonteren. Ze wilden van mij een garagehouder maken, maar dat zag ik totaal niet zitten. Ik werk niet graag met mijn handen en maak ze ook niet graag vuil. Gelukkig kan ik het met mijn voeten doen.”

Lijk je sterk op je moeder ?

“Als twee druppels water. Zeker fysiek en ook grotendeels karakterieel. Wij kunnen elkaar moeilijk missen, hebben echt nood aan elkaars gezelschap. Vroeger was ik nogal opvliegend, door haar werd ik toch wel wat rustiger, leerde ik mijn emoties beter beheersen.”

Je mag één vraag aan God stellen : welke ?

“Of hij mijn grootmoeder terug kan brengen onder de levenden. Ik kende ze slechts tot haar twaalfde en beleefde met haar zoveel prachtige momenten. Die vrouw heeft ons financieel en mentaal zodanig veel geholpen, dat het jammer is dat we haar niks konden teruggeven. Er waren momenten dat mijn moeder en ik echt weinig geld hadden. Zij stond altijd paraat.”

Wat is de grootste leugen die je ooit over jezelf hoorde ?

“Dat ik aan de drugs zou zitten in een discotheek. Een totaal absurde uitspraak.”

Heb je ooit drugs gebruikt ?

“Nee, nooit. Toen ik veertien, vijftien was heb ik er wel gezien op school. Het interesseert me gewoon niet. Ik heb geen spul nodig om beter te presteren.”

Ben je een twijfelaar ?

“Vroeger wel, nu minder. Ik ben op dat vlak soms mijn grootste tegenstander. De laatste jaren verbeterde dat fel.”

Was je je auto zelf ?

“Nee, ik ga daarmee naar de carwash. Hij is gewoon veel te groot. Anders ben ik daar minstens drie uur mee bezig. ( grijnst) En dan heb ik hem van binnen nog niet gestofzuigd, hé.”

Hoe moeilijk is het om tijdens de wedstrijden geen oorringen of juwelen te mogen dragen ?

“Geen probleem. Dat hoeft niet voor mij. Ik begrijp heel goed dat het nu uit veiligheidsoverwegingen wordt verboden. Het kan immers blessures veroorzaken.”

Waarom die huppelpasjes wanneer je het veld opstormt ?

“Het is een overblijfsel uit de periode bij Strombeek, zo’n zestal jaar geleden. Een gewoonte waar ik me goed bij voel, niks meer. Ik heb nog wat andere bijgelovige trekjes, maar die zijn te belachelijk om te publiceren.”

Wat na je voetbalcarrière : het trainerschap, spelersmakelaar of iets totaal anders ?

“Ik zou graag in het voetbal willen blijven en bij Eleven Management willen werken. Ik zou graag de rechterhand worden van mijn makelaar Jacques Lichtenstein. Maar dan liefst jonge talenten opsporen en begeleiden. Want daar is nood aan, vind ik.”

Kan je koken ?

“Als het moet wel. Pasta klaarmaken en een stuk vlees bakken, kost niet veel moeite. Voor ingewikkelde bereidingen pas ik. Sauzen maken bijvoorbeeld is nog niet echt mijn ding.”

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier