Geboren op 7 november 1981.

Vrijgezel.

Mis je geen vrouw aan je zijde ?

“Momenteel met al die drukte niet (lacht). Ik ben vrijgezel door omstandigheden. Maar als ik daarover moet uitweiden, kan ik beter meteen een boek schrijven (lacht).”

Geloof je in het huwelijk ?

“Ja. Mijn ouders zijn dan wel gescheiden, maar ik vind het belangrijk dat je alles positief inziet.”

Wanneer heb je voor het laatst geweend ?

“Bij het overlijden van Brima Kanu. Hij was één van mijn betere vrienden en plots was hij dood, omdat er tijdens een knieoperatie een bloedklonter in de hersenen was geraakt. 21 jaar. Zeer aangrijpend.”

Wanneer werd je ego het zwaarst op de proef gesteld ?

“Toen ik als scholier samen met Olivier Deschacht bij Ander-lecht ging testen, hij kon blijven en ik niet goed genoeg was. Maar ik bekijk het positief : het was een extra stimulans om te bewijzen dat ze verkeerd waren.”

Wat is je grootste ontgoocheling ?

“Dat zou zijn als ik er niet in mocht slagen om de mooie carrière uit te bouwen die ik ambieer.”

Welke wet of reglement zou je willen veranderen ?

(Grijnst.) Ik vind dat je ’s nachts op de autosnelweg iets harder zou mogen rijden dan 120. Laat het ons daarbij houden.”

Wat is de moeilijkste beslissing die je ooit moest nemen in je leven ?

“Dat is een makkelijke : mijn ontslag onlangs bij Lokeren. Dat doe je niet met plezier, omdat je toch liever door de grote poort vertrekt.”

Op welke plaats op aarde wil je zeker nog komen ?

“Overál. Ik wil heel de wereld zien. Op avontuur trekken, alle stukjes natuur zien.”

De zee of het gebergte ?

“Beide hebben hun charmes. Meestal was het tot nu toe het strand op vakantie, maar ik ben ook al met een tentje en de fiets door de Alpen getrokken. Ik hou ook wel van avontuur. Er moet een beetje leven in je leven zijn, hé.”

Van welk seizoen hou je het meest ?

“Van de zomer, omdat in België de kans dan het grootst is dat het eens goed weer is en je na de training nog iets buiten kunt doen met vrienden.”

Wat vind je het mooiste moment van de dag ?

“Alleszins niet als ik opsta (lacht). Het gevoel om acht uur dat ik liever nog een uurtje was blijven liggen, is mij niet vreemd.”

Hoe kan je je het best ontspannen ?

“Door gewoon op mijn gemak een filmpje te bekijken, zoals meestal voor een wedstrijd. Dan lig ik neer in mijn zetel en beweeg ik niet. Dan rust je en verloopt de tijd ook redelijk snel. Ik ga trouwens ook vaak naar de bioscoop. Troy vond ik mooi, en Gladiator. Dat genre vooral.”

Aan welk kansspel wil je je wel eens wagen ?

“Dat is niet aan mij besteed. De kans dat je wint, is zo klein en als je dan eens wint, is de kans groot dat je blijft spelen. Mijn vader heeft een café en weet perfect hoe het werkt. Voor de lol ? Neen. Dan betaal ik liever een drankje aan iemand die ik ken.”

Steun je wel eens een solidariteitsactie?

“Onlangs nog kocht ik aan de deur een boekje voor het kankerfonds, maar ze moeten natuurlijk niet iedere week afkomen.”

Ben je gelovig ?

“Ik geloof niet echt in God, maar wel in iets, iets wat ik niet kan personifiëren. Ik geloof bijvoorbeeld in het lot. Ik wil wel eens naar boven kijken en zeggen : kom op, hé !”

Wanneer was je het gelukkigst ?

“In het seizoen 2002/03, periode waarin het voor mij in het voetbal heel goed ging. Maar mijn gelukkigste periode moet nog komen, met vrouw en kinderen later. Ik wil er drie, vier. Er moet een beetje leven in huis zijn. Ik vind dat wel gezellig, al die verhalen. En als je dan ouder bent, is vier kinderen wel plezant om naar uit te kijken.”

Hoe wil je het liefst eindigen ?

“In mijn slaap. Vredig.”

Christian Vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier