Geboren op 14 september 1968.

Getrouwd metHilde Mees, vader van Robin (9 jaar)

Voor welke maaltijd mogen ze je ’s nachts wakker maken ?

“Geen enkele ( lacht), want ik heb mijn slaap echt wel nodig, zeker nu ik een dagje ouder word. Maar als ik niet slaap, dan mogen ze me altijd scampi’s of frietjes aanbieden.”

Help je in het huishouden ?

“Volmondig ja. Ik beweer niet dat ik alles doe, maar ik werk graag in de tuin en ik kook ook regelmatig. Mijn vrouw werkt ook en ik ben vaak vroeger thuis, vandaar.”

Voor welke andere sporter heb je bewondering ?

“Misschien nog het meest voor triatleten en dergelijke, die hun sport vaak niet professioneel beoefenen en zich na hun dagelijkse job nog heel veel opofferingen getroosten. Voor de rest denk ik vooral aan de klassieke namen : Michael Jordan, Eddy Merckx, Michael Schumacher, Mohammed Ali. Ook de manier waarop Justine Henin zich ondanks haar ziekte toch nog kon opladen voor de Olympische Spelen, dwingt heel veel respect af.”

Wat is het duurste dat je ooit kocht, buiten een huis ?

“Een BMW 5 ( lacht). Daar heb ik tien jaar voor moeten zagen bij mijn vrouw, want ze vond dat veel te duur. Auto’s zijn mijn passie, hoewel het de laatste jaren wel wat verminderde. Momenteel rijd ik met een Renault Espace van de club en daar ben ik heel tevreden over.”

Welk type chauffeur ben je ?

“Tussen offensief en defensief in. Ik ben niet iemand die zo snel mogelijk van punt A naar punt B racet, zeker niet sinds ik vader ben. Ik kan me wel ergeren aan mensen die alle tijd van de wereld hebben in het verkeer en er geen rekening mee houden dat er ook mensen zijn die graag op tijd op hun werk komen.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

“Drie jaar geleden, bij de dood van mijn schoonvader. Hij stierf aan longkanker, het is vrij snel gegaan. We waren er wel op voorbereid, maar eigenlijk kan je je nooit voorbereiden op de dood. Mijn beide ouders leven nog, het was de eerste keer dat ik van zo dichtbij met de dood geconfronteerd werd.”

Wat is je slechtste gewoonte ?

“Ik ben erg impulsief. Soms floept er iets uit voor je het goed beseft en dat is niet altijd positief voor degene aan wie je het vertelt. Anderzijds : ik blijf nooit met een probleem zitten, ik zeg het altijd meteen.”

Wat kan jou ontroeren ?

“Bepaalde gebeurtenissen, sportmomenten, een film… Ik vind dat een mens af en toe zijn emoties mag tonen. Ik word ook altijd heel klein wanneer ik op tv kinderen in het ziekenhuis zie. Automatisch vraag je je dan af hoe je zou reageren als dat je eigen kind was. Het maakt andere dingen in het leven ineens veel minder belangrijk.”

Wat is je favoriete tv-programma ?

Friends. Ik kreeg pas de volledige collectie voor mijn verjaardag.”

Moet George Bush herverkozen worden als president van de Verenigde Staten ?

“Neen. Politiek volg ik niet van zo dichtbij, maar ik denk dat die man zware fouten gemaakt heeft. Er waren geen massavernietigingswapens in Irak, dat is nu wel duidelijk. Natuurlijk moet je iets doen aan figuren als Bin Laden en Saddam Hoessein, maar ik keur de oorlog in Irak absoluut niet goed.”

Wat is je levensmotto ?

“Pluk de dag. Ik ben niet iemand die in de toekomst leeft. Je houdt er altijd een beetje rekening mee, maar je leven speelt zich vandaag af, niet morgen.”

Wat is je grootste fout ?

“Er zijn momenten waarop ik beter had gezwegen, maar het ligt nu eenmaal in mijn karakter om alles meteen openbaar te maken. Dat hebben ze me tien, vijftien jaar proberen af te leren, maar ik ben nog steeds niet echt veranderd.”

Wat zou je nog willen leren ?

“Ik wou altijd al eens uit een vliegmachien springen ( lacht). En ik zou ook graag goed met een computer kunnen werken, want daar ben ik nog een beetje een leek in.”

In wiens schoenen zou je wel eens een dag willen staan ?

Robbie Williams. Ik hoor en lees dat hij ondanks zijn vele miljarden een zeer ongelukkig man is. Ik ben geen grote fan, maar ik zag al een paar optredens van hem en zijn leven intrigeert me wel. Met hem wil ik best een weekje ruilen.” n

door Loes Geuens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier