– Aan de ingang van de perstribune vraagt een steward voor Cercle-Antwerp vriendelijk: ‘En mijnheer, wat voor job doe jij in het leven?’ Euh, journalist.’ Steward: ‘Ah ja, natuurlijk. Stomme vraag, wat zeg ik nu?’ De warmte, zeker?

– Op Eupen wordt bij het betreden van de accommodatie de lichaamstemperatuur genomen. De echte temperatuur zakt vervolgens Am Kehrweg met zo’n zes à zeven graden tijdens een hevig onweer. Four seasons in one day, zoals vaak daar in Oost-België.

Karim Belhocine veert overeind wanneer hij na de persconferentie van de wedstrijd Charleroi- KV Oostende ziet hoe namens Lyon Maxwel Cornet scoort tegen Manchester City. Belhocine groeide op in Lyon, maar voorspelt, terwijl hij de perszaal verlaat: ‘Ze gaan met 3-1 verliezen, let maar op.’ Geen echte kenner, duidelijk.

– Wanneer de fotograaf op Anderlecht de fotoshoot van Jérémy Doku maakt, mag er niet op de nieuwe grasmat van één miljoen euro gestapt worden. Die mat moest op vraag van de Pro League langs beide kanten één meter breder zodat de spelers niet meer met hun noppen wegglijden op de synthetische rand van het veld.

– In Genk wordt de extra tijd bij de rust en op het einde telkens aangegeven door… de vierde scheidsrechter? Nee, hoor! Door Pierre Denier. Pierre heeft bij KRC Genk de voorbije eeuwen zowat alles gedaan: speler, hoofdtrainer, hulptrainer, en nu teammanager én assistent van de vierde scheidsrechter. Alleen stadionomroeper is hij bij ons weten nog nooit geweest. Ha, idee! Pierre?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier