De Fransman William Vainqueur is nog steeds zeer gehecht aan zijn Parijse roots. De Standardmiddenvelder trekt graag naar de lichtstad om er rond te slenteren, te shoppen en een hapje te eten.

William Vainqueur is op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde bij het Standard van José Riga. De 23-jarige draaischijf is de motor van het verjongde Standard en zonder overdrijven een van de grootste sensaties van het seizoen. Even stijlrijk als hij zich op een voetbalveld beweegt, doet hij dat in zijn vrije tijd …

Shoppen in Parijs

“Wat kledij betreft, houd ik het liever relaxed. Een jeans van Dsquared 2 en een T-shirt van Alexander McQueen volstaan voor mij. Ik ken wel wat van ontwerpers, maar ik wil vooral coole kleren. Al ben ik nu ook weer geen echte fashion boy. Als ik nog eens in Parijs ben, profiteer ik er altijd wel van om kleren te kopen. Bij Kabuki vind ik altijd wat ik zoek. Qua schoenen is het simpel bij mij: ik draag altijd basketschoenen. Daarin heb ik wel een duidelijke voorkeur. Meestal draag ik Balenciaga’s en als ik iets meer street gekleed ben combineer ik dat met Jordan‘s.

“Ook van polshorloges ben ik sinds een jaar of vijf helemaal weg. Al mijn vrienden hechten er veel belang aan, niet alleen de voetballers. Eerst heb ik er eentje aangeboden gekregen en na verloop van tijd had ik zelf zo veel polshorloges dat ik er ondertussen alweer een deel heb verkocht. Alleen mijn Cartier en mijn Audemars-Piguet heb ik bijgehouden.”

Parijse gastronomie

“Ik kan enorm genieten van een gastronomisch diner en uitgebreid tafelen. In Parijs ga ik steevast eten bij Joël Robuchon, een van de bekendste Franse chefs, en ook in het heerlijke Aziatische restaurant Kaiten tref je me vaak aan. Luikse restaurants kan ik je vooralsnog niet aanbevelen. We spelen zo veel wedstrijden en hebben zo weinig vrije tijd dat ik de weinige vrije momenten gewoon thuis doorbreng, bij mijn gezin. Mijn dochtertje is bijna vier jaar oud dus voor haar hoeven we nog geen merkkledij te kopen. Ze is er toch meteen weer uitgegroeid. Maar als we in Londen zijn, kopen we wel altijd een hele hoop speelgoed voor haar, ze hebben daar echt fantastische speelgoedwinkels.”

Fan van kleine wagens

“Net zoals de meeste voetballers ben ik geïnteresseerd in auto’s. Momenteel rijd ik met een Audi A1 en daar ben ik eigenlijk heel tevreden over. Ik heb hem gekozen voor zijn look, maar hij is ook superhandig bij het parkeren. En geloof me, dat is geen overbodige luxe als je regelmatig in Parijs komt. Het zal je misschien verbazen maar ook een Smart vind ik wel iets hebben.

“Ik ben geboren en getogen in Parijs, in Seine-Saint-Denis, en ik ben zeer gehecht aan mijn roots. Er is ook gewoon altijd wel iets te doen. Ik weet dat er tal van leuke bars zijn, maar vraag me niet hoe ze heten want ik ben eigenlijk niet zo een uitgaanstype. Ik ben in de eerste plaats papa. Ik ken wel één leuk deel van de stad en dat is het quartier Etienne Marcel. Je kunt er gezellig winkelen en je vindt er tal van leuke designers. Het is trouwens vlak bij Chatelet.”

Training Day

“Ik ben een echte basketliefhebber en ook op het court zelf breng ik het er niet slecht van af. Als ik tijd heb, trek ik met wat vrienden naar een nabijgelegen pleintje. De NBA volg ik met veel plezier. Ik heb een zwak voor Oklahoma City, met spelers zoals Kevin Durant en RussellWestbrook. Ze spiegelen zich enigszins aan de Los Angeles Clippers en zitten duidelijk in de lift.

“Zowel voetbal- als basketbalwedstrijden bekijk ik op mijn Sony-flatscreen. Een echt fancy televisie is het niet hoor, ik kocht hem gewoon in de Fnac. Muziek beluister ik via mijn iPad en als ik thuis ben, sluit ik die aan op mijn homecinemasysteem van Bose – een echt hebbeding.

“Mijn voorkeur gaat uit naar actiefilms. Intouchables was de meest recente film waar ik plezier aan beleefde. Mijn lievelingsfilm, die ik overigens om de twee maanden nog eens bekijk, is Training Day met Denzel Washington.”

DOOR JULIEN BROQUET

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier