Jean-Michel Saive, Kevin Borlée en zijn zus Olivia zullen keurig uitgedost op de Olympische Spelen van Londen verschijnen. En dat allemaal dankzij de lijn die Stijn Helsen voor JBC ontwierp.

Voor de tweede opeenvolgende keer zal JBC de initialen van voormalig wielrenner Jean-Baptiste Claes – de volledige Belgische delegatie kleden tijdens de Olympische Spelen. JBC ging daarvoor in zee met de intussen wereldvermaarde ontwerper Stijn Helsen. De sympathieke Limburger studeerde aan de Ecole de Couture van Luik en aan het Instituto Marangoni in Milaan. Helsen werkte ook samen met echte iconen uit de modewereld zoals Viviane Westwood, Valentino en Joseph. Helsen deed zelfs al ervaring op in Hollywood, waar hij de kostuums van Spider Man en Pirates of the Caribbean ontwierp, en kent de modewereld dus als zijn broekzak. “Ik beschouw het als een enorme eer dat ik met JBC mag samenwerken voor de olympische outfits van onze Belgische atleten”, aldus Helsen. “De Olympische Spelen zorgen steevast voor enkele magische (sport)momenten. Ik ben altijd al gek geweest van het olympische logo en ik ben dan ook maar wat blij dat ik het nu in mijn creaties kan verwerken. Ik weet zeker dat de jongeren mijn ontwerpen zullen waarderen.”

Vlaams succesverhaal

Er is geen Belgische stad waar je geen JBC-winkel vindt en ook in Luxemburg kennen ze de winkelketen van Jean-Baptiste Claes. JBC opende overigens nog niet zo lang geleden zijn honderdste winkel. Het concept is even simpel als geniaal en lijkt op dat van de Spaanse Inditexgroep (waartoe onder andere Zara, Massimo Dutti, Berschka en Pull&Bear behoren): betaalbare mode aanbieden. Claes liet de winkelketen, die zijn initialen draagt, intussen over aan zijn twee kinderen, Ann en Bart.

“Het adagium ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ is voor ons zeer belangrijk”, vertelt Bart Claes. “Bij JBC zijn we gepassioneerd door sport en dat maakt de blijdschap om deze samenwerking er alleen maar groter op. Tijdens de Olympische Spelen zullen onze winkels dan ook helemaal in het teken van de sport staan. Onze klanten zullen kunnen deelnemen aan specifieke acties en aangezien wij een winkel voor het hele gezin zijn, brengen we een junior-, een mannen- én een vrouwencollectie op de markt.”

De meer geklede outfits van de atleten, waarmee ze voornamelijk in het olympisch dorp zullen rondlopen, zullen tijdens de openingsceremonie op 27 juli in het olympisch stadion van Stratford te bewonderen zijn. De collectie kreeg de toepasselijke naam ‘Athletic Games Collection’ mee. De look van de collectie gaat van casual naar sportief chic. JBC heeft ook een reeks ondergoed in de aanbieding. Zo kun je jezelf van top tot teen in een olympische plunje hullen. Alleen kledij waar je echt mee kunt sporten, is er (vreemd genoeg) niet bij.

Zij die gezegend zijn met een atletisch lichaam kunnen vanaf 25 april in de JBC-winkels terecht. Dan liggen de T-shirts, truien met kap, trainingspakken, sweaters, sneakers en het sportieve retro-ondergoed in de rekken. De meer geklede, maar nog steeds sportief ogende kledingstukken zijn de blazers, hemden, jurkjes, bermuda’s en geklede broeken.

DOOR DANIEL MORENO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier