Woensdag worden tweeduizend supporters van Villarreal in Milaan verwacht voor de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. Dat lijkt misschien weinig, maar we mogen niet vergeten dat Villarreal slechts een stadje is met 45.000 inwoners. Terwijl de gele onderzee- ers – zoals het team omwille van zijn knalgele uitrusting vaak wordt genoemd – op het Europese toneel schitterden, konden ze in eigen land sinds 5 maart niet meer winnen. Om zijn kansen op Europees voetbal gaaf te houden, moest het team vorig weekend absoluut winnen van Betis Sevilla. Na de training van vorige vrijdag praatte aanvoerder Arruabarrena op zijn ploegmaats in om zich volop te concentreren op de competitiewedstrijd, maar het mocht niet baten : Villarreal verloor het duel met 1-2.

Hoewel Villarreal zelf steeds op zijn collectieve sterkte hamert, heeft de ploeg ook een aantal individuele talenten die in staat zijn om het verschil te maken. De blonde Uruguayaan Diego Forlán scoorde al acht keer in de Liga, de Braziliaan Senna geeft week na week blijk van een stijgend vormpeil en de Argentijnse spelverdeler Juan Román Riquelme toont al een hele tijd dat hij in staat is om met een paar geniale flitsen een wedstrijd te doen kantelen. En dan zijn er ook nog spelers zoals AlessioTacchinardi, van wie in Italië werd gedacht dat zijn carrière eigenlijk voorbij was. Na elf jaar Juventus zocht hij vorige zomer andere oorden op, hoewel zijn contract nog liep tot in 2008. Hij had immers begrepen dat hij onder coach FabioCapello niet meer op veel speelgelegenheid moest rekenen.

De voorzitter van Villarreal, Fernando Roig, huurde Tacchinardi voor één jaar en heeft zich dat nog geen seconde beklaagd. Toch zette hij nog niet de nodige stappen om hem langer te houden. Milan toonde interesse in Tacchinardi, maar is onder geen beding bereid om de transferprijs van drie miljoen euro te betalen die Juventus voor hem vraagt. “Ik ben graag in Spanje”, geeft de Tacchinardi nog mee, “maar als ik terugkeer naar Italië, zal het zeker niet zijn om voor Juventus te spelen. Als een huwelijk voorbij is, is het echt voorbij.”

Rafael Marquez, de Mexicaanse centrale verdediger van Barcelona, liep een blessure op aan de rechterknie. Hij moet een maand aan de kant blijven.

Gonzalo Arconada werd na de 2-0-nederlaag van vorige week tegen Osasuna ontslagen als coach van Real Sociedad. Technisch directeur José Mari Bakero zal tot het einde van het seizoen als interimcoach fungeren.

Het duel tussen Atlético Madrid en Sevilla werd in de 83ste minuut stilgelegd. In de 75ste minuut waren de Madrileense supporters van alles op het veld beginnen te gooien, waaronder een fles whisky. Ze uitten op die manier hun ongenoegen over de scheidsrechter die een doelpunt dat hij eerst had afgekeurd toch toekende aan Sevilla. Na enkele minuten herrie besloot scheidsrechter Miguel Angel Ayza Gámez om de wedstrijd te onderbreken. Een halfuur later riep hij de spelers terug op het veld om de resterende minuten af te werken, maar in tegenstelling tot wat de scheidsrechter had gehoopt, waren de gemoederen nog lang niet bedaard. Hij zag zich verplicht nog drie kaarten te trekken, waarvan twee keer een tweede gele, zodat twee spelers alsnog vervroegd konden gaan douchen. In totaal waren er elf gele kaarten, waarvan negen voor Atlético, dat de wedstrijd beëindigde met acht spelers tussen de lijnen.

Valmiro Lopes Valdo, de middenvelder van Osasuna, moest na een botsing in de wedstrijd tegen Real Sociedad worden geopereerd aan zijn rechternier. Dat betekent dat zijn seizoen gedaan is.

NR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier