Hebben jullie gezamenlijke hobby’s ?

“Het voetbal, want ik ga altijd mee kijken. Voor mij zou je dat dus best een hobby kunnen noemen. Voor de rest gaan we af en toe samen fietsen en delen we onze interesse voor sport. Ik speel bijvoorbeeld volleybal en dan komt Wim evengoed naar mij kijken. Voetbal interesseerde me vroeger minder dan nu. Voor ik met Wim verkeerde, keek ik enkel naar de Belgen. Eigenlijk ben ik erin meegegroeid, want we zijn bijna acht jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd.”

Lees je graag ?

“Ja, graag en veel. Ik hou vooral van thrillers. Echt één specifieke favoriete auteur heb ik niet, maar John Grisham is natuurlijk wel bekend in dat genre en die kan me best boeien.”

Wie zorgde voor het interieur van het appartement ?

“Wij samen. Alles is natuurlijk nog voorlopig, want we willen pas definitief dingen kiezen wanneer we in ons huis zitten. De meeste meubels die we nu gebruiken, hebben we gekregen. Wim is daarin heel gemakkelijk. Hij gaat mee, maar laat de keuze voor het grootste stuk aan mij over. Wanneer hij iets niet lelijk vindt, is het oké voor hem.”

Hoe kan je Wim het best omschrijven ?

“Als een echte familieman ! Zoals hij zelf al zei, kan hij absoluut niet zonder zijn naaste familie. Verder is hij een heel rustig iemand. Behalve in het verkeer zal hij zich niet snel druk maken. Hij is eerder een beetje gesloten. En ik vind hem uiteraard ook lief… (lacht). Soms erger ik mij aan zijn slordigheid en een andere slechte eigenschap is het feit dat hij niet altijd luistert. Wanneer ik iets vertel, blijkt vaak de dag erna dat hij dat al niet meer weet. Hij kan dan doodleuk naar iets vragen wat ik hem nog maar net heb verteld.”

Jullie hebben allebei regentaat Lichamelijke Opvoeding gestudeerd. Zat dat sportieve er al in van toen je jong was ?

“Ja, want ik heb van mijn vijfde tot mijn achttiende klassiek ballet gedaan. Uiteindelijk ben ik ermee gestopt omdat de lessen steeds op zondagmorgen waren en wanneer je ouder wordt, ga je natuurlijk al eens uit… Het is dan niet meer zo evident om elke zondagmorgen vroeg op te staan om te gaan oefenen. Badminton heb ik ook nog gedaan, maar niet in competitie. Bij volleybal zijn er wedstrijden om naartoe te leven en dat vind ik leuker. Verder heb ik nog fitness gedaan en gezwommen, maar voor kortere periodes. Ik doe liever iets in groep, want wanneer ik mezelf moet opleggen om te gaan sporten, hou ik het meestal niet lang vol. Met lopen heb ik dat ook. Dat doe ik nog wel af en toe, maar zeker niet elke week.”

Geef je les ?

“Ondertussen al mijn zesde jaar. Ik sta in een BSO-school en geef sport en een paar uurtjes biologie. Dat valt heel goed mee. De leerlingen zijn natuurlijk niet te vergelijken met die van het ASO, maar het went snel, hoor. Bovendien is je publiek veel echter en spontaner. De kinderen zeggen gewoon wat ze denken, hé : de ene dag ben je een kreng en de volgende dag ben je de tofste juf van de wereld.”

Waar kan je van wakker liggen ?

“Normaal gezien van niet veel dingen. Ik ben zeker geen piekeraar. Het enige wat ik nu kan bedenken, is de bouw. Daar ben ik wel mee bezig. Vooral om de deadlines zeker te halen en over te kunnen naar de volgende stap.”

Hou je van dieren ?

“Ik wel ! Voor mij mag er direct een hond komen wanneer we in ons huis wonen. Wim ziet dat echter niet zitten. Hij zou het absoluut niet kunnen hebben dat er een dier in huis loopt. Hij vindt dat vies.”

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier