Vanaf donderdag 18 maart ligt Inside Club Brugge in de winkel, een luxemagazine dat tot stand kwam dankzij een samenwerking tussen Sport/Voetbalmagazine en Krant van West-Vlaanderen. Het is een uniek naslagwerk dat u meeneemt achter de schermen van Club Brugge. Zo worden de 23 spelers die dit seizoen in de competitiewedstrijden in actie kwamen voor blauw-zwart van een andere kant bekeken in bijzondere portretten. Verder gingen we op de thee bij Roger Davies in Engeland en zochten we naar Tew Mamadou in het hart van Senegal. Een aparte reportage is er met Ernst Happel junior, de zoon van de meest memorabele trainer die Club in zijn geschiedenis kende. Met hem, een gipsafdruk van zijn vader, kuierden we door Wenen, met onder meer een bezoek aan het kerkhof waar Ernst Happel begraven ligt en waar Clubsupporters nu, zeventien jaar na zijn overlijden, nog geregeld bloemstukken leggen.

Maar er is meer: Peter Van der Heyden en Olivier De Cock praten geanimeerd over Trond Sollied, Ans Nooij, de vrouw van NicoRijnders, vertelt het aangrijpende verhaal van haar te vroeg overleden man en van het schuldgevoel waarmee zij lang worstelde. En voorzitter Pol Jonckheere geeft zijn abc en noemt Jan Ceulemans het prototype van de Clubspeler. Er is verder een reportage over de Brugse jaren van Rob Rensenbrink, een toen nog onbekende Nederlander ofschoon hij al zes interlands telde toen hij naar de Klokke kwam. En er zijn stemmen over Adrie Koster uit de Nederlandse clubs waar hij werkte en een indringend portret over ex-coach George Kessler, de man die na een moeilijke periode waarin Club zeven trainers versleet in drie en een half jaar orde op zaken zette. Met discipline en een extreme stiptheid.

Ook op de vraag ‘wat is de ziel van Club Brugge?’ krijgt u hier eindelijk een antwoord. En er is nog veel meer: impressies van een supportersavond, de jeugd van Club Brugge, de website, Clubtv. En: een blik in de anders moeilijk toegankelijke bestuurskamer, we konden een deel van de vergadering bijwonen en stellen de mensen voor die het beleid bepalen. Het geheel is gelardeerd met prachtige foto’s. En met exclusieve beelden in de kleedkamer, het materiaalhok, de spelerstunnel en de veiligheidskamer.

Doorheen dit magazine loopt een rode draad: de warme en familiale sfeer die doorheen deze vereniging loopt, de samenhorigheid en solidariteit. Club Brugge is en blijft een club van en voor het volk, een vereniging die zichzelf ook in deze tijden van zakelijke kilte nooit verloochende. S

Iedereen die zich een play-off 1-abonnement bij Club Brugge aanschaft, krijgt dit nummer gratis met de post opgestuurd. Vanaf donderdag 18 maart is het ook gewoon te koop in de winkel voor euro 5,95.

‘Een uniek naslagwerk dat u meeneemt achter de schermen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier