Inter gaat zweten

Antonio Conte legt de lat niet alleen hoog voor zichzelf. © belgaimage

Antonio Conte keert terug naar Italië. Met als opdracht: Inter weer naar de Europese top brengen.

Twee jaar nadat de Chinese eigenaars van Inter vergeefs poogden om afscheidnemend Italiaans bondscoach Antonio Conte aan de haak te slaan (hij koos toen voor Chelsea), tekende de man uit Lecce nu toch voor drie seizoenen, waarin hij negen miljoen euro per jaar gaat verdienen. Bij Inter vindt hij zijn oude sportief directeur terug met wie hij bij Juventus werkte en drie opeenvolgende titels won: Giuseppe Marotta.

Toen de zoon van de Chinese eigenaar, Steven Zhang, hem vroeg of hij klaar is voor het ‘ pazza Inter‘, het gekke Inter waar altijd wel iets aan de hand is, repliceerde de trainer bits: ‘Nooit meer pazza Inter. Het is afgelopen met de gekte.’ Contes kernwoorden zijn: keihard werken, nooit opgeven, maniakaal bezig zijn met winnen én eendrachtig zijn. Net omdat bij de coach het individu, hoe groot ook, nooit boven het team gaat, wordt het vertrek van Mauro Icardi voorbereid. De Argentijnse ster botste in februari met trainer, spelers en bestuur, en zorgde voor een verziekte kleedkamer. Conte maakte meteen duidelijk dat hij niet bereid is om iemand met de ik-cultuur toe te laten in zijn nieuwe project. Verwacht wordt dat Inter Icardi voor 70 miljoen euro laat gaan, liefst voor de start van de trainingen op 8 juli. De Argentijn wil graag in Italië blijven, en dan kan enkel Juventus in aanmerking komen.

Als vervanger wil Conte graag Edin Dzeko op voorwaarde dat Inter de Bosniër kan losweken bij AS Roma. De nieuwe coach, die naast de drie titels met Juventus ook met Chelsea kampioen werd, kan na een sabbatjaar niet wachten om aan de slag te gaan: ‘Ik leef van uitdagingen. Ik heb heel hoge verwachtingen, ik leg de lat in de eerste plaats erg hoog voor mezelf, maar ik verwacht bij iedereen dezelfde passie en ambitie.’ Bloed, zweet en tranen worden straks de norm voor de Interspelers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier