Bayern München hoopt op Claudio Pizarro in cruciale week tegen Arsenal en Schalke 04.

Met twee treffers leverde Claudio Pizarro (26) een ruime bijdrage in de 3-1-winst van Bayern München tegen Arsenal in de Champions League en vorige week haalde de Peruaanse aanvaller in het bekerduel tegen Freiburg met vier doelpunten ook nog eens zwaar uit. Drie en een half jaar na zijn komst proeft hij eindelijk waardering. “Claudio is het beslissende element in ons elftal, een speler die we hard nodig hebben. Hij heeft het veld in zijn greep, ziet de situaties, kan in balbezit blijven en een medespeler bereiken. Claudio is een speler van internationale klasse”, zo verkondigde Felix Magath al meermaals. Pizarro is bezig aan een opmerkelijk seizoen. Hij miste de competitiestart met een schedelbreuk, die hij opliep tijdens de Copa America. In de Duitse boulevardpers werd zelfs gevreesd voor zijn toekomst. Sinds oktober zweert Magath echter bij het spitsenduo Pizarro- Roy Makaay. Bijna wekelijks maken ze hun status van Bomber waar. Beiden lijken stilaan onmisbaar. Pizarro voetbalde zijn eerste twee seizoenen (sinds 1999) in de Bundesliga voor Werder Bremen, waar hij aan de zijde van Ailton speelde. Maar van vedette in Bremen werd hij in 2001 reservespits bij Bayern München. Het viel hem zwaar. “Ik speel liever met twee spitsen. Als ik hier niet aan voetballen toe kom, moet ik misschien een andere club zoeken”, bekritiseerde hij Ottmar Hitzfeld, die op zijn beurt reageerde. “Zijn rendement stelt me teleur. Claudio heeft potentieel, maar moet de winnaarsmentaliteit van Bayern nog overnemen en professioneler te werk gaan.”

Sinds zijn aantreden vorige zomer schonk Felix Magath Pizarro echter wel het vertrouwen. Het lijkt erop dat de grillige Zuid-Amerikaan na al die jaren de verwachtingen toch zal inlossen. “Ik had lange tijd de indruk dat hij te zorgeloos met zijn talent omging”, zegt Magath. “Hij is snel tevreden, wil plezier hebben én maken. Inmiddels realiseert Claudio zich welke mogelijkheden hij heeft. Mooi.” (FV)Uitslagen kwartfinales DFB Pokal : amateurs Bayern München û Werder Bremen 0-3, Schalke 04 û Hannover 96 3-1, SC Freiburg û Bayern München 0-7, Arminia Bielefeld û Hansa Rostock 1-0. Paolo Guerrero (21) blijft tot 2008 bij Bayern München. Roy Makaay viel tegen Werder Bremen uit met een zware hamstringblessure. Bondscoach Jürgen Klinsmann gaf een lijst met 33 namen vrij, met daarbij onder andere vrij verrassend Dietmar Hamann (Liverpool), Markus Babbel (VfB Stuttgart) en Sebastian Kehl (Borussia Dortmund). Ailton (Schalke 04) maakte tegen VfL Bochum zijn honderdste doelpunt in de Bundesliga. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Mintal (Nürnberg) 19 goals ; 2. Buckley (Bielefeld) 14 goals ; 3. Berbatov (Leverkusen), Klose (Bremen), Makaay (Bayern München) 12 goals.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier