Club Brugge sloeg vorige week toe op de transfermarkt door Timothy Dreesen (19) van Lierse met een vierjarig contract aan zich te binden. Sportleider Marc Degyse speelde daarmee korter op de bal dan Standard. Aangezien de centrale verdediger, die ook kan worden ingezet als verdedigende middenvelder, nog een jaar onder contract lag, ontvangt Lierse nog een transfersom. Coach René Trost sprak meteen over een aanzienlijke sportieve aderlating. “Voor Timo zelf vind ik het heel fijn. Op termijn heeft hij zeker de kwaliteiten voor een topclub.”

Marcel Vets, technisch directeur van de Lierse jeugd, volgt de visie van de Nederlandse trainer. “Ik vind deze stap zeker niet te vroeg. Die overgang komt zelfs op het ideale moment. Eigenlijk had Timothy al veel vroeger een kans in de eerste ploeg en nu al een jaartje meer ervaring op het hoogste niveau moeten hebben”, weet hij. “Maar die jongen is gewoon heel bescheiden en nuchter, zal nooit te hoog van de toren blazen. Een intelligente student, die niet te hard van stapel loopt. Dat siert de echte toppers. Timothy is volgens mij rijp om volgend seizoen bij Club Brugge een basisplaats te veroveren. Hij kan een verrassing worden, als je dat zo mag noemen. Timothy liet dit seizoen al een aantal zaken zien die getuigen van topklasse. Hij heeft op fysiek vlak zeker zijn gestalte mee, waardoor hij in de luchtgevechten zeer goed zijn mannetje kan staan. Het gaat hier om een bijzonder rustige en geduldige jongen, die als voetballer vrijwel nooit in paniek geraakt en uitblinkt door zijn klare kijk. Geen dromer, maar een realist. Het is een speler die altijd gedecideerd optreedt. Ik zag hem dit seizoen zelfs op het middenveld op een niveau voetballen dat ik niet direct had verwacht. Zo gemakkelijk, waarbij vooral opviel dat hij het eentijdsvoetbal zeer goed beheerst. In eerste instantie was dat voor mij persoonlijk een openbaring, maar ook het bewijs dat zijn talent tot volle ontplooiing komt. Normaal gezien is zijn beste positie centraal in de verdediging, maar zijn polyvalentie zal zeker van pas komen.”

Vets vond het goed dat Trost Dreesen tot aanvoerder bombardeerde. “Bij Timothy is dat geen risico, hij zal nooit zweven”, redeneert hij. “Het was een duidelijk signaal van vertrouwen. Hij moet wel nog een aantal details perfectioneren. Bijvoorbeeld zijn aanvallend kopspel. Op stilstaande fasen moet hij, met zijn lengte, het verschil kunnen maken. Ook aan kracht zal hij zeker nog winnen. Inzake klare kijk, snelheid en wendbaarheid zit alles goed.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier