Jullie wonen in Sint-Andries op amper een kwartiertje van de kust. Blijkbaar belangrijk ?

“Ja, ook al omdat mijn ouders hier niet ver vandaan wonen. Ik zou de zee niet kunnen missen. Dat geeft me nog altijd een speciaal gevoel : eens lekker uitwaaien, genieten van een stralende zon. Bovendien is die korte afstand een grote troef. In de zomermaanden zou ik bijvoorbeeld vanuit Brussel geen uren kunnen aanschuiven in de file om naar de zee te gaan.”

Je werkt bij touroperator Thomas Cook. Reis je veel ?

“Ik doe voornamelijk studiereizen voor onze brochures rond autovakanties en gastronomische weekends. De meeste Europese grootsteden heb ik op die manier al gezien, maar we zijn sterk beperkt door het voetbalprogramma van Kristof. In mei en juni proberen we ervan te profiteren. Voornamelijk strandvakanties, naar Rhodos, Tunesië, Tenerife of Kreta. Wintersport is onze grote favoriet, maar dat zal voor over enkele jaartjes zijn, vrees ik. Het risico is té groot voor Kristof. ( Kristof : “Isabelle kan een stuk beter skiën. Ik glijd meer naar beneden en probeer me recht te houden. Best grappig.”)”

Welk land wil je absoluut nog eens bezoeken ?

“Mexico staat op nummer één. Tijdens mijn toerismestudies heb ik er zodanig veel over gehoord en gelezen dat die drang heel groot is. Maar ook Peru spreekt me aan. Zuid-Amerika over het algemeen, ook al omdat ik de taal beheers. Azië zegt me veel minder, al zou ik wel eens Thailand willen bezoeken. Dat is blijkbaar ideaal in de wintermaanden.”

Je bent in verwachting van jullie eerste kindje. Droom je van een groot gezin ?

“Niet echt. Wij denken aan twee kinderen, omdat we beiden thuis dezelfde situatie meemaakten. Eentje is te weinig. Met drie valt er veeleer iemand uit de boot, vernam ik al meer dan eens. We hebben boven ook maar drie slaapkamers, dus daar zouden we nog een oplossing voor moeten bedenken.”

Hoe zit het met het vaderschapsgevoel van Kristof ?

“Hij wordt gewoon de ideale papa, daar ben ik van overtuigd. ( Kristof : “Mijn honderdste doelpunt scoorde ik niet tegen Standard, maar thuis.”) Ik merk toch dat hij er sterk mee bezig is. Op het internet zit hij al op sites met kindernamen, hij denkt ook al aan allerlei praktische zaken.”

Heb je hobby’s ?

“Weinig. Verder dan eens wat wandelen of fietsen kom ik niet. Mijn werk is mijn hobby. Ik ben al een paar keer vol goede bedoelingen begonnen met fitness, maar heb het karakter en doorzettingsvermogen niet om vol te houden. Dan geef ik mijn abonnement weg aan een vriendin.”

Waar kan je van genieten ?

“Van een gezellige film of serie op tv. Verstand op nul en kijken naar bijvoorbeeld de Pfaffs of Wittekerke. Maar we huren ook soms video’s. Ik verkies dan drama’s en romantische films, terwijl Kristof meer de voorkeur geeft aan actie. Maar hij gaat ook veel naar de bioscoop, volgt alles op de voet. Eén acteur verafschuw ik, en dat is Jim Carrey. Geef me dan maar George Clooney, Denzel Washington, Andy Garcia of Morgan Freeman.”

Waardoor raak je wel eens zenuwachtig ?

“Als Kristof iets kwijt is en aan mij komt vragen waar ik het heb gelegd, terwijl ik er in de verste verte niets van afweet. Ook in het verkeer kan ik me opjagen. Daar ben ik een zenuwpees, wat heel slecht is voor mijn hart. Als het niet rap gaat, enerveer ik me snel. Gelukkig carpool ik met vier collega’s vanuit Oostkamp naar het werk in Zwijnaarde.”

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier