Ismaïla Sarr – CLUB: Watford FC

Ismaïla Sarr © GETTY

De 23-jarige Senegalese rechteraanvaller zorgde er met twee goals voor dat de promovendus het met 1-3 haalde van Norwich City en gaf de Londenaars zo wat noodzakelijke lucht.

Voor the Hornets was het pas de tweede zege sinds die van de eerste speeldag tegen Aston Villa (3-2). De hoofdrol was weggelegd voor Ismaïla Sarr. De oud-speler van FC Metz en Rennes reageerde eerst uitstekend aan de eerste paal op een voorzet van Joshua King, daarna stond hij goed geplaatst om een afgeweerd schot van ex-Club Bruggespeler Emmanuel Dennis binnen te duwen. Die treffer werd echter pas gevalideerd na een VAR-tussenkomst.

Hij is de sleutelspeler van Watford.’ Ian Wright

Sinds zijn komst in augustus 2019 naar Londen voor 30 miljoen euro – een recordbedrag – was de Senegalese 34-voudig international vorig seizoen met 21 treffers (over alle competities heen) de beste schutter van de horzels in de Championship. Sarr is net als Sadio Mané (Liverpool) en Papiss Cissé (ex-Freiburg en Newcastle) één van de talenten die werd voortgebracht via AS Génération Foot, de voetbalacademie van Mady Touré die sinds 2000 maar liefst dertig profspelers voortbracht. In november 2003 sloot Touré een partnership met FC Metz.

Sarr is een kwieke en aalvlugge rechterflankspeler, door zijn explosiviteit vaak ongrijpbaar. ‘Een speciale kerel’, verklaarde manager Xisco Muñoz eerder dit jaar al over zijn sterkhouder, die nog onder contract ligt tot 2024. ‘Als je dagelijks met hem op het trainingsveld staat, dan weet je dat hij soms moeilijk af te stoppen valt. Hij kan van alle kanten komen: buitenom, binnendoor, Ismaïla beheerst het allemaal met zijn snelheid. De tijd die hij bij ons vertoeft, moeten we maximaal van hem genieten.’

Ook oud-Engels international Ian Wright raakte al onder de indruk, want in het BBC-programma Match of the Day bewierookte hij de kwaliteiten van Sarr. ‘Hij is de sleutelspeler van Watford. Geef je hem wat ruimte, dan ben je altijd gezien.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier