Israel-Premier Tech

ANALYSE

STERKTES

Eigenaar Sylvan Adams is miljardair, het monsterloon van Chris Froome wordt daarom haast een fait divers. Nu komen daar nog de Canadese centen van Premier Tech bij. Raar dat het nu pas tot een deal kwam. De CEO is een goeie vriend van Adams, toch zat Premier Tech eerst bij Astana. Haantjes? De nieuwe cosponsor zorgt voor Canadese inbreng in het rennersbestand. Het gaat om stevige renners, niet om excuustruzen. Nieuwkomers Nizzolo en Fuglsang blijven grote namen, al beginnen de jaren zich te tonen.

Michael Woods
Michael Woods© getty

VERRASSINGEN

Nizzolo mag niet klagen over zijn sprinttrein. Dowsett, Zabel en Boivin kennen het klappen van de zweep. De Italiaan kan niet overal starten en het wordt interessant om te zien welke jonge spurter zich opwerpt tot het plan B: Taj Jones of Corbin Strong. Wij tippen Strong, een Nieuw-Zeelandse wereldkampioen puntenkoers. Strong en Jones zijn haast de enige jonkies, met amper vier renners onder de 25 is Israel-Premier Tech een bijzonder oud team. Achter de schermen wordt een generatiewissel voorbereid, maar daar valt in 2022 nog niks van te merken.

ZWAKTES

De afzwaaiende Dan Martin en André Greipel haalden bij dit team niet hun vroegere niveau. Dat geldt nog scherper voor Froome, met wie je stilaan medelijden moet hebben. Hij sukkelt ook nog eens met een overbelaste knie. De ploeg heeft de handdoek geworpen: er ligt meer nadruk op de klassiekers dan op de Tour. Hoe kan het trouwens dat het team met de enige vier Israëlische profs erin slaagt om het Israëlisch kampioenschap niet te winnen? Het lijkt ook allemaal maar te passeren bij Israel-Premier Tech, waar niemand zich ooit boos maakt.

Jakob Fuglsang
Jakob Fuglsang© getty

DOELEN

Giacomo Nizzolo jaagt op Milaan-Sanremo, een droom van jaren. Daarna hoopt de Italiaan dat Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen uitdraaien op een sprint, vervolgens richt hij het vizier op de Giro. Fuglsang mikt natuurlijk op de Tourstart in Denemarken. De ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik is realistisch genoeg om te beseffen dat het klassement weg is en wil ritzeges en de bergtrui. Voor de Deen mag een etappekoers maximaal één week duren. Dertigers Vanmarcke en Woods zijn kopman voor respectievelijk Vlaanderen en de Ardennen.

TRANSFERS

IN

Simon Clarke (Team Qhubeka-NextHash), Jakob Fuglsang (Astana – Premier Tech), Hugo Houle (Astana – Premier Tech), Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka-NextHash), Corbin Strong (belofte)

OUT

Davide Cimolai (Cofidis), André Greipel (gestopt), Hugo Hofstetter (Team Arkéa-Samsic), Daniel Martin (gestopt), Alexis Renard (Cofidis), Norman Vahtra (Go Sport – Roubaix – Lille Métropole)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier