‘We moeten volwassener omgaan met druk’

AA Gent staat er met een derde plaats op dit moment uitstekend voor in de rangschikking. Europees verloor het in Sofia, maar tegen Lille kan het zichzelf nog hoop geven. Daarna wacht in de competitie Club Brugge.

Vorig seizoen leidde de wedstrijd tegen Club Brugge tot een confrontatie met Stijn Stijnen, na een incident met Karel Geraerts. Blijft daar nog iets van hangen?

Ivan De Witte: “Ik heb hem sindsdien nog niet gehoord, maar het was een spijtig incident en het is voorbij. Als ik hem zie, zal ik hem heel vriendelijk een hand geven.”

De 6-2-nederlaag die Club leed, was een item bij hen: ze zouden ze dit seizoen proberen uit te wissen.

“Ik kan mij voorstellen dat Brugge daar een punt van zal maken om die uitslag uit te wissen tegenover hun supporters en dat is hun goed recht, daar ligt juist het sportieve ervan. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen een supergemotiveerd Brugge.”

Geraerts had vooraf over Gent gezegd dat het niet eens op de finishfoto stond en een ploeg van klagers was. Nu lijkt het omgekeerde waar, niet?

“Ik ga dat achter mij laten, want elke uitspraak is er een te veel. Wíj zullen niet aan de basis liggen van veel uitspraken die aan de andere kant irritatie veroorzaken.”

Bent u tevreden over het seizoen van Gent tot nog toe?

“Er wordt bijzonder goed gewerkt door de technische staf. Ik ben tevreden over de resultaten en het feit dat we relatief goed meedraaien. Maar er is nog plaats voor verbetering: we zouden verdedigend wat minder doelpunten mogen pakken en als groep iets volwassener moeten omgaan met druk en concurrentie.”

Francky Dury wil er daarom een psycholoog bij halen. Komt die er?

“Dat zullen we intern bespreken.”

U lijkt er niet meteen voor gewonnen.

“Ik wil daar a priori gewoon geen uitspraken over doen. Het is een van de mogelijke oplossingen om te proberen de irritaties eruit te krijgen. Maar je kan ook je groep opleiden of andere profielen van spelers zoeken bijvoorbeeld. Ik wil het voorlopig gewoon bij de observatie houden dat Gent een andere club aan het worden is, en er rustig over nadenken.”

Donderdag spelen jullie tegen Lille, een wedstrijd die na de nederlaag in Sofia gewonnen moet worden.

“Die wedstrijd wordt inderdaad superbelangrijk. We hebben tegen STVV behoorlijk gespeeld, dat geeft moed. Ik wil een gesprek op gang brengen waarin iedereen zijn inbreng kan hebben en afspraken maken op het vlak van wíllen winnen.”

Kortom, Dury heeft zijn psycholoog al in dienst eigenlijk?

( lacht) “Mijn rol is die van voorzitter, maar ze heeft een psychologische dimensie, dat begrijp ik wel.”

RAOUL DE GROOTE

‘Ik zal Stijnen vriendelijk een hand geven.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier