Wat doe je graag in je vrije uurtjes ?

Eigenlijk heb ik buiten het voetbal niet zo veel bezigheden. Toen ik nog in Kalfort woonde, speelde ik met de duiven, maar sinds ik samen met mijn vriendin op een appartement woon, gaat dat niet meer. Ik schrijf wel nog om de twee weken een column in een duivenkrantje. Verder doe ik niet echt veel meer. Af en toe wat koken en kuisen, maar dat is het dan ook. Echt uitgesproken hobby’s heb ik niet. Alleen een terrasje doen of eens naar de cinema gaan, doen we regelmatig.

Koken ? Bij de meeste voetballers is dat de taak van de vrouw…

( Lacht) Hier dus niet. Ik ben de kok. Dat komt ook omdat ik eerder thuis ben dan Heidi. Wanneer zij rond half zes thuiskomt van haar werk, staat het eten vaak al klaar. En het strafste is dan nog dat Heidi al een jaar of drie kookles volgt. Maar ik vind dat logisch : ik ben het eerst thuis, dus ik zorg voor het eten.

Wat heb je gestudeerd ?

Ik heb een A1-diploma in chemie. Als ik geen voetballer geworden was, had ik nu waarschijnlijk ook iets in die richting gedaan. Dat heeft me trouwens altijd al aangetrokken. Toen ik klein was, vroeg ik aan Sinterklaas telkens weer zo’n chemiedoos, maar ik kreeg altijd iets anders. Misschien net daarom dat ik later scheikunde wou gaan studeren en in een labo wou staan. Dan mocht ik al die experimenten wel uitvoeren. Ik heb het behalen van een diploma ook heel belangrijk gevonden, want het profbestaan is toch redelijk onzeker. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik ook na mijn carrière nog zal moeten werken.

Doet muziek je iets ?

Ik luister graag naar muziek, maar dat gaat van klassiek tot zelfs pop of house. Radio Donna, Q-Music en 4FM zijn mijn favoriete zenders. Ik verkies de radio boven een cd. Concerten pik ik ook af en toe mee. Zo gaan we naar het Sportpaleis wanneer er een goede zanger of zangeres komt. Ook de Night of de Proms vind ik wel de moeite.

Stel dat je één ding mag meenemen naar een onbewoond eiland, wat zou je kiezen ?

( Heel overtuigd) Mijn vriendin ! ( Lacht) En als dat niet mag, neem dan maar een radio, want wanneer ik daar helemaal alleen ben, zal ik wel een beetje muziek kunnen gebruiken. Ik denk trouwens dat je zo’n situatie eerst moet meemaken om te weten wat je allemaal mist. Wij zijn veel comfort gewend en staan er gewoon niet bij stil hoe het zou zijn om het met heel wat minder te moeten doen.

Ben je materialistisch ingesteld ?

Niet echt. Ik heb wel graag de normale dingen, maar een super luxueus leven hoeft voor mij niet. Een peperdure, uitgebouwde wagen zegt mij bijvoorbeeld niets. Ik ben tevreden met het comfort dat de doorsnee mensen hebben.

Met wie zou je wel eens een goed gesprek willen voeren ?

Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Misschien wel met een politicus : Steve Stevaert of Guy Verhofstadt of zo. Dat zijn mensen die bepaalde gedachten hebben en bovendien ook de macht hebben om hun ideeën te kunnen uitvoeren. Ik ben wel geïnteresseerd in politiek en kan er mij soms ook in ergeren. Wanneer de oppositie kritiek levert op de partijen die in de coalitie zitten, zonder dat daar een reden toe is, irriteert dat me wel.

Voel je je geroepen om zelf in de politiek te stappen ?

Nee, niet echt. Ik moet trouwens zeggen dat ze het me ook nog nooit gevraagd hebben. Ik weet eigenlijk niet of ik me daar ooit mee wil bezighouden. Dat slorpt ook heel veel tijd op en ik vind wel dat wanneer je aan zoiets begint, je er ook moet achter staan. Ik breng mijn vrije tijd graag door met mijn vriendin en onze families. Momenteel hou ik dat het liefst zo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier