AA Gent wordt stilaan de ploeg van de terugronde. De 3-2 overwinning tegen Westerlo, met onder andere het tweede competitiedoelpunt van Jacky Peeters, was al de zesde zege op rij. In Gent spreken ze nu zelfs openlijk van de vierde plaats. Die plek betekent dat de eerste ronde van de Intertotobeker wordt ontlopen.

Tot wat kan deze winning mood nog leiden ?

Jacky Peeters : We hopen Lierse nog te kunnen remonteren. In dat geval kunnen we, ondanks de problemen in de heenronde met onder andere vijf opeenvolgende nederlagen, niet langer spreken van een ontgoochelend seizoen. Bekijk onze punten vanaf de twaalfde speeldag en je zal verrast zijn door de constante lijn. We hebben lang moeten zoeken naar het juiste evenwicht, maar blijkbaar passen de puzzelstukjes nu ongelooflijk goed in elkaar. Dat zorgt voor veel vertrouwen. En misschien leidt het nog tot een mooi seizoenseinde.

De trainer wil absoluut die eerste ronde van de Intertotobeker vermijden. Leeft dat ook in de spelersgroep ?

Toch wel. Als je acht à tien dagen langer van wat vakantie kan genieten, dan is de keuze snel gemaakt : onze eigen wedstrijden winnen en hopen op puntenverlies van Lierse, Sint-Truiden en RC Genk. We hebben we het zelf dus niet in de hand. Iedereen weet ondertussen dat de Intertoto niet ideaal is als voorbereiding op het seizoen. Het is niet dat de Intertoto niet aanspreekt, maar dat het tussenseizoen er zo kort door wordt, dát is niet goed. Drie, vier weken om de batterijen weer op te laden, is te weinig na een lange en slopende competitie. De honger naar de bal is dan nog niet groot genoeg.

Van honger gesproken : bij jullie is ze wel erg groot nog op dit moment ?

Tja, vertrouwen, hé. Het is wel opmerkelijk, zo laat op het seizoen. Mooi dat we dat nu nog kunnen opbrengen. We zitten echt met die korte competitiestop in ons achterhoofd. Dat vermijden, is nu onze drijfveer. Het is erg om te zeggen, maar eigenlijk kan het nieuwe seizoen voor ons niet snel genoeg beginnen. Momenteel vinden we elkaar blindelings op het terrein. De basis is gelegd, nu moeten we daar verder op kunnen bouwen. We zullen het nieuwe seizoen dus niet van nul moeten beginnen.

Wat heeft de ploeg nog nodig ?

Zeker nog een spits. Geen derderangsaanvaller, maar een serieuze versterking die onmiddellijk inzetbaar is. Als er iets gebeurt met Kaklamanos of Dimbala, hebben we na het vertrek van Oyawolé niets meer achter de hand. Dat beseft het bestuur ook wel.

Jij bent er bij het bestuur persoonlijk voor gaan pleiten om Gunther Schepens te houden. Waarom ?

Je zou eens elke dag op de club moeten zijn ! Hij is en blijft de man van Gent, zowel op als naast het veld, wat er ook gebeurt. Daar moet iedereen maar eens van overtuigd geraken. Ik hoop echt dat hij blijft. Gunther bewijst met zijn prestaties van de laatste maand dat hij weer helemaal fit is en die zes maanden goed heeft verteerd. Want hij komt van ver terug, hoor. We kunnen nog heel goed gebruiken. Ik gun hem dus van harte een nieuw contract.

door Frédéric Vanheule

‘Het is erg om zeggen, maar voor ons kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier