Geboren op 1 augustus 1985 in Oostende.

Hoe definieer jij geluk ?

“Elke persoon is met andere zaken gelukkig. Een kind maak je blij door het een lolly te geven. Een voetballer springt een gat in de lucht als hij een doelpunt maakt. Alles wat bij een mens een positief gevoel achterlaat, is geluk.”

Ben je een twijfelaar ?

“Als ik een doorslaggevende keuze moet maken, vraag ik raad aan mijn ouders. Wij hebben een zeer goede vertrouwensband. Over kleinere zaken twijfel ik zelden of nooit.”

Lijk je op je ouders ?

“De algemene karaktertrekken en de positieve kijk op de wereld erfde ik van mijn moeder. Als we enkel praten over fysieke gelijkenissen, ben ik helemaal mijn vader.”

Ben je een modefreak ?

“Niet tot in het extreme, maar ik probeer wel op de hoogte te blijven van de nieuwe trends. Ik draag het liefst sportieve kleding : een jeans met een pull of een vestje. Ik heb geen lievelingsmerk en als ik een T-shirt van een onbekend merk mooi vind, koop ik het ook.”

Ben je een stads- of een plattelandsmens ?

“Ik heb altijd in het centrum van Oostende gewoond en kan me geen leven voorstellen op het platteland. Ik ben het gewoon dicht bij de winkels en andere mensen te zijn.”

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland ?

“Eten, kleding, veel geld en een vrouw. Wélke vrouw zal ik jullie niet verklappen.”

Ben je gelovig ?

“Ik ben een overtuigd christen. Niet dat ik elke week in de kerk zit, maar ik bid dagelijks. Ik maak ook altijd een kruisteken voor ik een wedstrijd moet spelen.”

Wat is je favoriete stad ?

“Barcelona. Het is een aangename stad met een rijke cultuur en een van de mooiste voetbalsteden ter wereld. Barça is de ploeg van mijn lievelingsspeler Ronaldinho. De manier waarop hij met de bal kan toveren, doet niemand hem na.”

Wat is je grootste gebrek ?

“Ik ben nogal naïef. Mensen kunnen me gemakkelijk beïnvloeden.”

Tom Boonen of Eddy Merckx ?

Tom Boonen, omdat we dan over een wielrenner uit mijn tijd praten. Ik vind het wel moeilijk om deze twee met elkaar te vergelijken, want de sport is enorm geevolueerd.”

Vlaming of Belg ?

“Belg. We wonen toch in België, of niet soms ? Je kunt geen onderscheid maken tussen Vlamingen en Walen. België is één land en dat moet zo blijven.”

Hoe voelt het om voor het eerst herkend te worden op straat ?

“Dat is toch een hele aanpassing, als je niet gewoon bent dat mensen je aanspreken. Maar ik maak dan graag eventjes tijd voor hen. Toen ik als kleine jongen een handtekening vroeg aan een bekende persoon en die wilde dat niet geven, vond ik hem of haar een dikkenek.”

Hoe verdiende je vroeger je zakgeld ?

“Via mijn ouders ( lacht). Babysitten of bijklussen deed ik nooit, dus als mijn ouders mij geen zakcentje gaven, kon ik niets kopen.”

Heb je huisdieren ?

“Niet meer. We hadden een vis, maar die heeft mijn zus een beetje verwaarloosd, met het gekende gevolg natuurlijk.”

Hou je van familiefeestjes ?

“Ja, ik vind dat wel leuk, want sommige mensen zie je soms jaren niet en dan heb je de kans om toch even bij te praten. Het is ook altijd gezellig druk in onze familie : als ik alle familieleden bij elkaar optel, kom ik toch aan ongeveer veertig.”

Waar kan jij je mateloos aan ergeren ?

“Aan mensen die achter je rug praten en niet eerlijk zijn. Dat maak je in de voetbalwereld geregeld mee met trainers en managers.”

Gouden Schoen of Gouden Stud ?

“Gouden Schoen natuurlijk. Ik ga niet ontkennen dat het fijn is om de knapste voetballer van België te zijn, maar beloond worden voor je voetbalprestaties is meer waard.”

Wat is je lijfspreuk ?

“Blijf jezelf en sta tegelijkertijd open voor andere mensen en ideeën. En denk altijd positief !”

ANNELIES SIMOEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier