Stel dat je Neukermans had geheten in plaats van Mellemans, had je dan je naam laten veranderen?

“Tuurlijk. Wie wil nu zo’n naam? Als je ergens moet solliciteren: ‘Hallo, het is hier met Neukermans.’ Zelfs 1000 euro zou ik dan met plezier neertellen voor een naamsverandering.”

Wat is het eerste dat jij associeert met Duitsers?

“Bier. Maar ik ga nooit op vakantie in Duitsland, ik denk dat er niet veel te beleven is. Geef mij maar Griekenland, Turkije of Spanje. Liggen bakken in de zon. Gebouwen bezoeken, dat interesseert mij niet. Ik installeer mij aan zee of het zwembad en kan daar urenlang liggen. Gewoon rondkijken.

“Op reis kom ik wel eens in contact met Duitsers. Dan zie ik dat die mannen wel wat potten kunnen verzetten. Maar ik zoek meestal de Hollanders op. Tof volkske, aangenaam, warm. Die maken graag plezier, zoals ik.”

Hoe oud voel jij je mentaal?

“Ik ben 30, maar soms voel ik me nog twintig. Het kind in mij haalt graag streken uit. Ik werk constant op de zenuwen van mijn vriendin. Ik bel haar wel eens op, doe alsof ik een agent ben en maak haar wijs dat ze een boete aan haar been heeft. Dan komt ze thuis en zegt ze: ‘Die en die heeft gebeld.’ Als ze dan doorheeft dat ik het was, krijg ik weer naar mijn voeten. Maar ik vind het plezant als ik haar wat kan opjagen.

“Ik ben al zo sinds ik klein was. Ik weet niet hoe het komt. Mentaal volwassen worden is niks voor mij. Ik voel me zo super in mijn vel.

“Voor ik prof werd, werkte ik op een school. Ik reed met de bus rond. Heel tof, ook tussen die jonge gasten. Dan durfde ik wel eens een toertje te rijden aan een rotonde of iets grappigs te zeggen in de micro.”

Wat is het laatste waarover je gedroomd hebt?

“Dat we wonnen op Anderlecht. Ik scoorde in de laatste minuut.”

Bij welke film heb je laatst nog je hoofd verstopt achter een kussen?

“Als mijn vriendin zegt dat we naar horror gaan kijken, pas ik. Ik denk dan altijd dat ik slecht ga slapen. Geef mij maar komische films.”

En wat als je in bed ligt en beneden geluiden hoort?

“Dan sta ik op. Dat is wel al eens gebeurd, toen onze honden plots begonnen te blaffen ( stilte). Pas op, mijn vriendin moet het wel een paar keer vragen. Maar uiteindelijk doe ik het. Wel met een ei in mijn broek, stilletjes die trap af.

“Als ze niet naast mij zou liggen, zou ik niet uit bed komen. Maar in zo’n geval: oké, toch even stoer doen.”

Hoe ziet jouw top drie van knappe dames eruit?

Véronique De Kock vind ik echt een bangelijke vrouw. Voorts: Ann Van Elsen en Phaedra Hoste.”

Speel je soms spelletjes op je gsm?

“Ja, poker. Daarmee kan ik mij toch een uurtje bezighouden. Als ik moet wachten bij de dokter bijvoorbeeld.

“Vroeger trok ik altijd direct naar de winkel telkens een nieuwe gsm gelanceerd werd. Ik vond dat belangrijk. Maar mijn vriendin zei altijd dat dat weggegooid geld was. En uiteindelijk heeft ze daar gelijk in. Ik spendeer er nu nog wel 300 à 400 euro aan, maar het is niet meer zoals enkele jaren geleden, toen ik om de drie à vier maanden met een nieuwe rondliep.”

Heb je al wel eens gedaan alsof je gebeld werd om uit een benarde positie te raken?

“Ja ( lacht). Bij supporters, als het echt te lang duurt. Dan zeg ik dat mijn vriendin, die na de match altijd direct naar huis gaat, vraagt waar ik blijf en grijp ik dat aan om ervandoor te muizen.”

Als wie of wat wil je terugkomen in een volgend leven?

“Als een hond. Omdat die een luilekkerleventje hebben. Die van mij bijvoorbeeld krijgen eten van tafel en moeten niet te veel denken. Van hun oren maken en slapen doen ze wanneer ze willen. Dat spreekt mij wel aan.” S

KRISTOF DE RYCK