Heb je ooit al een ambtenaar in functie beledigd? (lacht) “Ja, ik heb eens een agent voor pipo uitgemaakt. Dat kostte me gelukkig geen extra geld. Als ik een boete krijg voor foutparkeren probeer ik het eerst in der minne te regelen. Ik zeg op zo’n moment: ‘ Allee, laat het zo, ik ben direct weg.’ Sommigen luisteren niet en blijven schrijven. Dan word ik kwaad en roep ik dat het gemakkelijk is om een brave burger te kloten. En van de serieuze dingen lopen ze weg. Het is toch waar? Je stopt, gaat vlug de winkel binnen en als je buitenkomt, lopen ze daar al met hun boekje, omdat je op de een of andere witte lijn staat. Voor die twee minuten … Als er hier in Cyprus aan een café foutparkeerders zijn, is de politie tenminste nog zo vriendelijk om eerst op het terras te checken of de eigenaars er zitten. Dan vragen ze die beleefd om hun wagen te verplaatsen, zonder meer. Dat zie ik in België nog niet zo gauw gebeuren.”

Wat vond jij de leukste schooluitstap ooit?

“We gingen met de klas eens naar Nederland, naar zo’n complex van Center Parcs. Ik was zestien. We logeerden in een huisje. Een kameraad had voor de fun een grote watermeloen meegenomen. Op een avond werd het heel plezant, toen begonnen we daarmee te gooien en te voetballen. Natuurlijk kraakte die open, net in de kamer van de jongen die de waarborg betaald had. Heel zijn matras zat onder het sap. Wij lagen allemaal op de grond van het lachen, hij niet. Ik was er altijd graag bij om zulke dingen in gang te steken en om de sfeer erin te houden.

“Hier maakte ik ook al toffe uitstappen. De opgravingen uit de Oudheid in Kourion vond ik tot nog toe het mooist. De Cavo Greco in Ayia Napa is ook de moeite. Daar, aan de zee, heb je een mooi uitzicht. Ayia Napa ligt op tien minuutjes van Paralimni, waar ik woon. Paralimni kun je vergelijken met Oostkamp.

“Nu het hier opnieuw elke dag ten minste twintig graden is, komt het leven weer op gang. Het was een maand echt koud: 12 à 13 graden. Toen voelde het in huis vaak nog killer aan dan op straat, centrale verwarming en deftige isolatie kennen ze hier niet. Buiten de vakantieperiode is ook tachtig tot negentig procent van de hotels, restaurants en winkeltjes dicht. Verveling en heimwee staken de kop op. Het was hier doods. Intussen worden de hotels opnieuw schoongemaakt en herschilderd. En nu mijn vrouw bij mij is, gaat het sowieso weer beter. Sofie blijft drie maanden.”

De stewardessenkostuums van het failliete Japan Airlines zijn in de erotische industrie beland. Wat vind jij een opwindend kostuum?

( lacht) “Ja … ( denkt na) Een secretaresse in een strak pakje, dat heeft iets. Maar eigenlijk ben ik ook al content met een leuk jurkje dat mooi de rondingen van de vrouw laat zien.”

Welke schoonheid zou je graag eens in zo’n secretaressepakje zien?

Jessica Alba.”

Als je als kind meeging naar de slager, kreeg je van die man dan iets gratis?

“Ja, hij vroeg altijd hetzelfde: ‘En moet de kleine een schelletje hebben?’ Ik zei nooit nee. Dan kreeg ik een plak hespenworst, zo een met een lachend gezichtje op. Ik eet graag vlees, een goeie biefstuk gaat er bij mij altijd in.

“Het eten hier valt mee. Mezze zijn het bekendst. Daarbij krijg je op restaurant eerst wat sla, dan stukjes spek, wat worstjes en andere lokale specialiteiten. Tapas, maar dan op z’n Cypriotisch. En als ik het plaatselijke eten beu ben, kan ik altijd zelf koken. Er is een Carrefour vlakbij.”

Hoeveel fouten had je op je theoretische rijexamen?

“Vijf kleintjes. Ik herinner me er een: er was een autoweg en aan de linkerkant, in de middenberm, had je een opening. Er stond ook een pijl. Ze vroegen of je daar mocht keren. Ja, dacht ik. Fout, zei de computer. Die berm was nochtans mooi aangelegd.”

In deze rubriek laten we dit seizoen afwisselend een Belgische voetballer uit de Belgische competitie en een Belgische voetballer uit een buitenlandse competitie aan het woord.

KRISTOF DE RYCK

“Een secretaresse in een strak pakje, dat heeft iets”