Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Naar aanleiding van het competitieduel van Lokeren bij zijn ex-club RC Genk verklaarde Willy Reynders vorige week in Het Belang van Limburg: “Bij mijn komst stond RC Genk voor acht miljoen euro in het rood, bij mijn vertrek was er geen schuld meer.” Reynders was technisch directeur in de Cristal Arena van 2006 tot zijn ontslag op kerstdag 2008. In die periode verkocht Genk StevenDefour, SébastienPocognoli, KoenDaerden en KevinVandenbergh. Zijn komst viel samen met het aftreden van Jos Vaessen als clubvoorzitter.

“In het artikel staan een paar dingen die kloppen, maar heel veel klopt niet”, reageert Vaessen. “Dat we voor die spelers veel geld hebben gekregen, klopt. Maar met geen enkele van die spelers had hij iets te maken. Ze zijn in zijn periode vertrokken, maar een sportief directeur die zich op iets positiefs wil beroepen, moet spreken over de spelers die hij heeft gehááld. De goede cijfers van 2006/07 waren het resultaat van zijn voorganger. Wat Willy Reynders heeft gedaan blijkt uit de cijfers voor 2007 en 2008. Daar ben ik niet gelukkig mee.”

Twee weken geleden in Sport/Voetbalmagazine verwees ook Hein Vanhaezebrouck impliciet naar Vaessen. De ontslagen ex-trainer suggereerde dat het beperkte transferbudget afgelopen zomer het gevolg was van de stap opzij die Vaessen moest maken na het rapport van Sef Vergoossen. “Als je iemand vraagt om een stap opzij te zetten, is het misschien logisch dat je van die man geen centen meer moet verwachten”, aldus Vanhaezebrouck.

“Dat is absoluut geen juiste conclusie”, zegt Vaessen. “Ik ben nog altijd in hart en nieren een Genkenaar. Als Genk een beroep wil doen op mijn financiële middelen, om welke reden dan ook, sta ik daar nog altijd open voor. Dat was ten tijde van Hein Vanhaezebrouck zo en dat is nog altijd zo. Natuurlijk niet onvoorwaardelijk, dat is nogal evident: het geld moet goed besteed zijn. Hein moet goed kijken waarom hij is mislukt. Namelijk op zijn koppige veldbezetting. Met mij en met transfers heeft dat niets te maken. Dat wordt nu trouwens bewezen door Frankie Vercauteren.”

Vaessen steekt de hand ook in eigen boezem. “In beide interviews verklaren beide heren dat ze goed werk hebben geleverd. In beide gevallen verklaar ik dat ze slecht werk hebben geleverd. Maar in beide gevallen draag ik een zware verantwoordelijkheid. Want wat is gebeurd, heb ik laten gebeuren als clubvoorzitter en nadien als voorzitter van de raad van bestuur. Hein Vanhaezebrouck is voornamelijk aangetrokken op voorspraak van Jos Vaessen. Ik heb mij grondig vergist. Die verantwoordelijkheid neem ik.” S

JAN HAUSPIE

‘Als Genk een beroep wil doen op mijn financiële middelen, sta ik daar nog altijd open voor.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier