Hou je soms je sokken aan in bed ?

“Nooit. Ik draag eigenlijk niet vaak sokken. Zodra ik de kans heb om ze uit te trekken, doe ik dat. Meestal loop ik op blote voeten, daar voel ik me beter en frisser bij.”

Stel : je krijgt volgende week vakantie en wij droppen je in een willekeurig land. Op welke bestemming hoop je dan ?

“Jamaica, het land van de reggae en van Bob Marley. Mooie landschappen, aangenaam klimaat … daar heb ik het wel voor. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb het al tegen mijn vriendin gezegd : daar wil ik ooit eens heen.”

Waar verstopte je vroeger je liefdesbrieven ?

“Ik heb er nooit gekregen.”

Ik wou die wonde niet openrijten, sorry.

( lacht) “Ik had een hekel aan brieven schrijven en als je er zelf geen geeft, krijg je er blijkbaar ook geen.”

We zullen het zo maar verklaren. Wie heeft jou leren autorijden ?

“Mijn ma. Zij is van nature vrij rustig en dus is dat allemaal redelijk goed verlopen. Bij ons thuis was het : de vader met de harde hand, de moeder met de zalvende.

“Ik kon trouwens al een en ander toen zij het me begon te leren. Op parkings had ik wel eens wat uitgeprobeerd met vrienden en mijn oom had een garage, waar ik speelde met mijn neef. Daar werd wel eens een auto in gang gezet, wat vooruit en achteruit gereden.”

In wiens hoofd zou je eens willen kijken ?

“In dat van een artiest of een zanger. Met wat zijn die mensen nog bezig, naast muziek maken ? Wat gaat er tijdens een concert in hen om ? Neem nu de zanger van Coldplay. Die spreekt mij enorm aan, qua uiterlijk, qua présence. Coole gast. Naar dat soort muziek luister ik graag, en voorts naar gewone rock en R&B.

“Tegenwoordig zit mijn dochtertje van anderhalf, Fiebe, veel bij mij in de auto. Die hoort liever Plop en Bumba. Ik zie haar graag meezingen en met haar armpjes zwaaien. Vroeger keken we altijd naar FC De Kampioenen, dat begintunetje kent ze ook goed.”

In FC De Kampioenen was Xavier Water- slaeghers de keeper. Wat herken je van jezelf in hem ?

“Op het vlak van uiterlijk en fysiek hopelijk niks ( lacht). Het enige wat je zou kunnen noemen, is dat ik ook graag een pintje drink. Maar bij mij is het alleen na de matchen, nooit tijdens de week. Ook liever niet ad fundum, ik geniet graag van een glas bier.”

Stel : jullie moeten tegen een vrouwenploeg spelen voor het goede doel. Wie moeten ze dan zeker bij de tegenstander steken ?

Hanne Troonbeeckx natuurlijk. Dat is zo’n beetje de ideale vrouw, vind ik. Qua uiterlijk toch, want ik ken haar niet persoonlijk. Wat me aanspreekt in haar verschijning ? Alles. De mooie vorm, het gezicht.”

Zou je je een beetje inhouden als ze op je afkomt ?

“Inhouden, mja … Ik ben content met wat ik thuis heb.”

Ik bedoel natuurlijk : als ze met de bal op je afkomt, op het veld.

“Aah, zó ! ( lacht) Nee, dat denk ik niet. Ik zou gewoon doen wat ik anders doe. Geen genade, ik ben een winnaar. Maar je zou mij niet kwalijk mogen nemen dat ik afgeleid raak door dat koppel benen.”

Wat is de meest walgelijke film die je ooit zag ?

“Weet ik niet meer, titels van slechte films vergeet je. Alles wat met romantiek te maken heeft, is niet echt mijn ding.”

Zelf ook niet romantisch van aard ?

“Toch wel, een klein beetje. Ik ben niet echt een casanova, maar ik probeer toch attent te zijn.”

Wat is het belachelijkste dat je ooit gezegd hebt in een biechtstoel ?

“Toen we dat vroeger moesten doen, mocht je herhalen wat de priester je voorzegde. Ik deed dat altijd, want ik had geen goesting om zelf met dingen op de proppen te komen. Er was nochtans genoeg om op te biechten, want ik was een deugniet. Kattenkwaad uithalen, je kent het wel : andere kinderen plagen, bouwwerven binnendringen en dan helemaal boven op dat huis kruipen, kikkers vangen en de poten uittrekken. ( lacht)”

Bij bh’s, welke cup vind jij het mooist ?

“Ik heb geen verstand van al die maten, ik ken het verschil niet tussen een 80B en een 85C.”

Druk het dan een beetje plastisch uit.

“Goh ja … een handje vol hé … ( lacht) Dan ben ik content.” S

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier