Juventus

Paulo Dybala © belgaimage

TACTIEK

Wie gaat dit seizoen voor Juve de 36 goals maken waarmee Cristiano Ronaldo vorig jaar de club vaak in moeilijke omstandigheden aan punten hielp? In elk geval niet de nieuwe diepe spits die uiteindelijk niet kwam, al keerde voorin Moise Kean na twee jaar omzwervingen langs Everton en PSG terug naar huis. Diepe spits is de ervaren Morata, zwervende spitsen zijn Kean, Bernardeschi, Chiesa en vooral Dybala die na een tegenvallend seizoen de ploeg moet dragen.

Ook de spelmaker op wie Allegri hoopte ( Pjanic) kwam uiteindelijk niet. De beste aanwinst haalde Juve op het middenveld. Voor Locatelli, een controlerende middenvelder maar geen echte spelmaker, moest het flink wat geld betalen. Maar met hem bevestigt het de trend van de laatste jaren om opnieuw jonge Italiaanse internationals te kopen: eerst Bernardeschi, vorig jaar Chiesa en nu Locatelli.

Juventus

Als Juve makkelijk goals blijft slikken overweegt Allegri, net als Conte vroeger, een verdediging met drie: Bonucci, Chiellini en De Ligt.

SMAAKMAKER Paulo Dybala

Enkele seizoenen geleden werd de marktwaarde van Paulo Dybala nog op 100 miljoen euro geschat. Vandaag is die waarde gehalveerd. De Argentijn is wat ter plaatste blijven trappelen, maar zijn talent mag zeker niet te kort gedaan worden.

Als je in hetzelfde team als ene Cristiano Ronaldo speelt, kan het al eens gebeuren dat je prestaties wat onderbelicht blijven. Toch kan de spits cijfers voorleggen waarmee hij thuis kan komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier