KAA Gent Ladies

STERKTES & ZWAKTES

Het werd geen massale uittocht zoals vorig seizoen, maar bij Gent werden ze op het vlak van ervaring en leiderschap geconfronteerd met een serieuze aderlating. Spelers van het kaliber van Heleen Jaques, Jolet Lommen en Ella Van Kerkhoven vervang je uiteraard niet zomaar. De nieuwe gezagvoersters heten Nicky Evrard en Silke Vanwynsberghe, die nu al beschouwd worden als de anciens van de groep omdat de nieuwkomers vooral jonge talenten zijn die nog alles te bewijzen hebben op het hoogste niveau. Het is dus geen toeval dat Dave Mattheus en zijn staf op zoek zijn naar een aanvaller van hetzelfde niveau als Van Kerkhoven. Tel daar de blessures van Chloé Vande Velde en Shari Van Belle bij op en het staat nu al vast dat Gent het dit seizoen vooral zal moeten hebben van het collectief. Maar dat wil niet zeggen dat ze bij Gent hun DNA zomaar zullen verloochenen. Hun voetbal is nog steeds gebaseerd op techniek en veel beweging. Ook en vooral omdat er te weinig gestalte is in de kern.

KAA Gent Ladies

TRAINER

Mattheus trainde ooit de B-ploeg van Anderlecht en was in het verleden ook werkzaam binnen de jeugdwerking van de Gentenaars, maar sinds de bekerwinst in 2017 en 2019 heeft hij de touwtjes stevig in handen bij Gent Ladies. De Ninovieter zal zijn pedagogische eigenschappen moeten aanspreken om zijn fel verjongd team weer naar play-off 1 te leiden.

AMBITIE

‘Het wordt niet gemakkelijk om even goed te doen als vorig seizoen.’ Mede door de hoge blessurelast is de trainer van de Buffalo’s realistisch wat betreft de targets die zijn ploeg moet halen. Na een derde plaats achter het ongenaakbare Anderlecht en het hyper ambitieuze OH Leuven mikt Gent nu op een plek in play-off 1. Verder willen ze op dit moment niet kijken bij Gent.

VEDETTE SHARI VAN BELLE

Ze had haar bijdrage willen leveren aan het mooie Gentse seizoen, maar een kruisbandletsel besliste er anders over. Ze ging door haar knie in september 2020 en sindsdien stond de 21-jarige verdedigster geen minuut meer op het veld. Ze liep tijdens de voorbereiding een hamstringblessure op, maar zodra de 11-voudige international fit is wordt ze verondersteld om op en naast het veld een leidersrol op te nemen na het vertrek van Jacques en Van Kerkhoven. Na een maandenlange revalidatie bij de kine zal ze uiteraard tijd nodig hebben om opnieuw haar topniveau te halen.

TRANSFERS

IN

Chelsea Godier (KVC Westerlo Ladies), Samya Hassani (VV Alkmaar, Ned), Bodil van den Heuvel (Ajax, Ned), Raquel Viaene (Club YLA).

OUT

Ella Van Kerkhoven (RSCA Women), Heleen Jaques & Jolet Lommen (gestopt).

KAA Gent Ladies
© Sportpix.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier