Zulte Waregem bleef afgelopen weekend tegen Anderlecht opnieuw met lege handen achter. Hoewel verschillende bronnen beweren dat trainer Darije Kalezic op de wip zit, krijgt hij nog even respijt.

Een sportieve evaluatie zou na de heenronde volgen, zei Zulte Waregemvoorzitter Willy Naessens na de 0-0 tegen Sint-Truiden. “Een ontslag van Kalezic is vandaag niet aan de orde.” Een gelijkspel en een nederlaag verder, lijkt het spook van play-off 3 dichter dan ooit, maar Kalezic krijgt zeker nog krediet tot de thuismatch tegen Lokeren. Volgens Naessens kun je immers geen trainer veroordelen omdat hij tegen Anderlecht drie goals op vier minuten slikt en steunt de spelersgroep Kalezic nog altijd. Een eventueel ontslag zou bovendien gezichtsverlies zijn voor gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper, die vorige week in Knack zijn trainer nog bewierookte.

Verschillende onafhankelijke bronnen melden echter dat het lot van de Bosnische trainer wel degelijk al een tijdje aan een zijden draadje hangt. Dat was na het verlies tegen Anderlecht ook tussen de regels te horen in het commentaar van Naessens, waarin hij benadrukte dat Zulte Waregem geen punten kon blijven verliezen en dat het dan een “ander verhaal wordt.”

Ondertussen loopt de relatie met spits Ouwo Moussa Maâzou nog altijd bijzonder stroef. Eind oktober schreef Sport/Voetbalmagazine dat Zulte Waregem onderhandelde met CSKA om de gehuurde Nigerees weer naar Moskou te zenden. Sportief manager Hans Gillhaus bestempelde dat als ‘speculatie’, maar voorzitter Naessens gaf dat later toe. Maâzou viel na een verbanning naar de B-kern toch weer enigszins in de gratie – de huurprijs van 500.000 euro moest iets opbrengen – maar Kalezic zette hem tegen Anderlecht in extremis uit de kern, omdat hij zich alweer “in negatieve zin had onderscheiden.” Dat Maâzou diezelfde dag in Gazet van Antwerpen had verteld dat hij niet wist of hij na de Afrika Cup nog zou terugkeren naar Waregem en dat hij het beu is om uitgeleend te worden, is daar allicht niet vreemd aan.

Habib Habibou, het andere enfant terrible van Zulte Waregem, mocht van de week weer meetrainen met de eerste ploeg. Opmerkelijk, nadat hij op Twitter verbolgen gereageerd had op zijn verwijzing naar de B-kern. ” Quelque moi et je Leave.” Vrij vertaald: “Binnen enkele maanden ben ik weg.” Nog een opmerkelijke tweet van Habibou, vorige zaterdag, de dag van de match tegen Anderlecht: “Anderlecth champion pour moi je suis mauve et. Un peu rouge aha.” Paars-wit heeft er een supporter bij …

DOOR JONAS CRETEUR

Een eventueel ontslag zou gezichtsverlies zijn voor Patrick Decuyper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier