Karen Persyn (30), meervoudig Belgisch skikampioene en voorgeselecteerd voor de Olympische Winterspelen van Sotsji, zat afgelopen maand in haar laatste maand van pure training voor ze aan haar wedstrijdprogramma begint.

WOENSDAG 23 OKTOBER

6:00

Snel uit mijn bed, ontbijten en mijn laatste spullen bij elkaar rapen want om 6.45 uur staat de trainer al voor de deur.

6:45

Vanuit Sankt Valentin (Italië) rijden we naar de Stelviopas waar we de gondelbaan nemen.

7:45

De laatste weken is er hier op de Stelvio een hoop sneeuw gevallen. De grote gondelbaan boven brengt ons naar een hoogte van 3100 meter.

9:00

Na een kleine opwarming en een paar vrije runs kunnen we eindelijk beginnen aan de training. Ik bekijk samen met mijn trainer het parcours van de slalom. Enkele moeilijke punten worden onthouden en ik neem een paar ideeën in verband met skilijnen door met mijn trainer.

9:30

Nu kan de echte training van start gaan. We maken vandaag een aantal runs in die slalom en testen een aantal verschillende types van ski’s uit. De wedstrijden komen dichterbij dus we proberen in deze periode echt uit te zoeken welke ski’s het beste passen bij bepaalde sneeuwcondities en slalomtypes. We bekijken tussendoor een paar keer de video, om zo snel mogelijk enkele dingen te kunnen aanpassen.

10 :30

We nemen even de tijd om iets te eten en de trainers gaan de slalom nog eens verkennen. Wanneer zij klaar zijn, begint voor mij hetzelfde ritueel als ’s morgens. De slalom bekijken en het parcours opslaan in mijn hoofd.

11 :15

We zijn klaar voor de tweede sessie. Na een aantal runs zit onze skitraining er om twaalf uur op. De trainers beginnen alle slalompalen op te ruimen en wij dalen weer af naar de Stelviopas.

13.00

We gaan aan tafel in het restaurant aan de gondelbaan. Na het eten keren we terug naar beneden, naar het dal, waar we een uurtje later aankomen bij het appartement.Wanneer alle spullen uitgepakt zijn, kruip ik lekker onder de wol voor een middagdutje.

16.00

De wekker gaat opnieuw. Meestal is deze nog erger dan die van ’s morgens. Maar ik wil geen tijd verliezen en maak me snel klaar om richting fitness te trekken. Vandaag staan een romptraining en wat snelheidsoefeningen op het programma.

18.00

Ik verlaat goed afgemat de fitness. We beginnen met het team aan het avondeten.

19.00

We zitten met iedereen gezellig aan tafel. Na een toffe babbel ruimen we alles op en vertrekt iedereen naar zijn kamer. Vandaag wordt het bij mij zeker niet laat want de wekker loopt morgen weer af om 6 uur. Groetjes uit Süd- Tirol! ?

DOOR IGGY VAN DAMME

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier