Wat trok je aan in Wouter ?

“Zijn sympathieke uitstraling, ik had bij hem meteen een gevoel van vertrouwdheid. Hij is iemand die niet gemakkelijk zijn gevoelens laat zien. Je moet Wouter al redelijk goed kennen vooraleer hij loskomt. Maar eens je hem goed kent, zal hij alles voor je doen. Zijn vrienden betekenen alles voor hem, ik besef dat ik hem daarin voldoende vrijheid moet gunnen, zodat hij in het weekend met hen eens op stap kan gaan. Zijn mindere kantjes ? Zoals ik zei, toont hij te weinig zijn emoties, terwijl ik dat wel belangrijk vind in een relatie.”

Jullie zijn net verhuisd en hebben er bovendien een eerste kindje bij. Zorgt dat niet voor spanningen in het huishouden ?

“Integendeel, ik vind onze relatie verbeterd door de komst van Anouck ( 3 maanden, nvdr). We zijn nog dichter naar elkaar gegroeid. Het enige lastige aan die samenloop van omstandigheden was dat ik uit het ziekenhuis kwam en dat ons huis in Sint-Truiden nagenoeg leeg stond en ik meteen mee moest helpen verhuizen. Wanneer je zolang in een kraambed hebt gelegen, verlang je ernaar om gezellig thuis te zitten.”

Hoe is de bevalling verlopen ?

“Fantastisch, het was een bevalling om zeker over te doen. Je kunt dat gevoel niet beschrijven. Je hebt ineens dat moedergevoel. Dat sommige mensen beweren dat ze dat niet hebben, kan ik niet geloven. Ik heb ook enorm genoten van mijn zwangerschap. Behalve de eerste zeven weken, dan was ik vaak ziek – ochtendmisselijkheid en van die dingen – en door het meergewicht zag ik enorm af van mijn rug, die al zwak was.”

Ben je sportief ?

“Echt sportief zou ik mezelf niet noemen. Vroeger ging ik wel tweemaal per week fitnessen, maar dat was eerder voor het sociale contact en om er eens uit te zijn. Ik deed dat samen met Manuela, de vriendin van Peter Delorge. Zij was trouwens tegelijk met mij zwanger.”

Volg je het voetbal ?

“Zeker, ik hou van de sfeer errond. Bij Sint-Truiden woonde ik zowel de uit- als thuiswedstrijden bij. Mijn vader is een groot supporter van Sint-Truiden en mijn broer speelde zelf ook, al is hij moeten stoppen wegens een slechte rug. Dat is een beetje een familiekwaal.”

Je bent nu in de eerste plaats huismoeder.

“Ja, maar dat bevalt mij wel. Ik ben graag in huis bezig. Vroeger werkte ik als kapster. Mijn vroegere baas heeft mij al gezegd dat ik in november, na mijn zwangerschapsverlof, aan de slag zou kunnen in een kapsalon in Gent. Ik denk dat het voor mezelf ook wel goed zou zijn om weer buiten te komen. Nu is het echter mijn eerste zorg om er voor Anouck te zijn. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om mijn kinderen zelf op te voeden en ze niet constant naar een onthaalmoeder of de grootouders te sturen.”

Heb je nog vrije tijd over ?

“Ik ben nu veel thuis, maar echt vrije tijd heb je niet. Met onze baby is het ook heel moeilijk om afspraken te maken. Wat ik wel graag doe, is shoppen. Nu vooral om kleertjes te zoeken voor Anouck : het perfecte excuus (lacht) ! Af en toe maak ik eens tijd voor een boek. Liefst juridische thrillers van John Grisham of informatieve boeken over horoscopen en gezondheidszaken.”

Verzamel je iets ?

“Ja, ik spaar al sinds mijn jeugd voor een volledige collectie van Disney-classics. Ik kan die films wel tien keer na elkaar bekijken. De mooiste vind ik nog altijd Belle en het Beest.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier