In alle rust bereidt Katrien Aerts (36) zich in de VS (Breckenridge, Colorado) voor op de Winterspelen. Het weer in Breckenridge – in de Rocky Mountains – valt soms tegen, maar toch staat de Geelse freestyleskiester gemiddeld drie à vier uur op de piste. Haar olympische droom: top acht.

Zondag 12 januari

08:00

Opstaan. Ik ben een ochtendmens en sta nu al te popelen om te skiën. Het moet vooruitgaan, geen tijd verspillen: wassen, aankleden en ontbijten in amper een halfuurtje. Het ontbijt is eenvoudig: een kom havermoutpap met rozijntjes, yoghurt en een glas chocomelk.

08:30

Samen met mijn coach, Koen Speleman, op de skibus naar Copper Mountain – een ritje van 25 minuten -, waar we om negen uur beginnen met de skitraining in de half pipe. Eerst een aantal volledige runs als opwarming, daarna trick per trick inoefenen. Ik kies een bepaald stukje van de pipe en maak een sprong, dan spring ik uit de pipe en stap weer omhoog. Veel herhalen is de boodschap, zodat ik gefocust blijf en de uitvoering steeds beter wordt. Minpuntje: ik moet heel veel naar boven stappen, niet vanzelfsprekend, want de pipe in Copper Mountain ligt boven de 3000 meter. Lastig!

12:30

Met de bus terug naar ons appartement in Breckenridge, waar we eerst iets eten. Vandaag een bord soep met Amerikaans brood, dat alleen lekker is als je het eerst even in de broodrooster steekt. Daarna kan ik even rusten, toch fysiek, want ondertussen beantwoord ik mijn e-mails, kijk ik even op Facebook en probeer wat administratieve zaken te regelen.

15:30

Opnieuw op de bus, dit keer richting Woodward, een indoortrainingscentrum voor extreme sporten. Een grote hal met trampolines, foampits – putten, opgevuld met blokken uit schuimrubber – en een skatepark. Er is ook een jump, waar je met ski’s op wieltjes, in de foampit kan springen. Ik train opnieuw twee uur.

18:30

Terug in Breckenridge, waar we in de winkel de ingrediënten voor het avondeten kopen. Op het menu staat rijst met kip en groentjes, een van mijn favoriete gerechten.

19:30

Mijn vriend, Taco De Boel, is kok, coach Koen staat aan de afwas. Na het eten kijken we nog even naar tv en surf ik wat op het internet.

22:00

Doodmoe kruip ik in bed. Dromen van skiën én Sotsji, waar ik in de eerste plaats de finale wil halen. We starten met 24 meisjes, de beste twaalf mogen naar de finale. Haalbaar als ik mijn niveau haal. En dan… Met een beetje geluk eindig ik in de top acht, goed voor een olympisch diploma. Dan zijn mijn Spelen zéker geslaagd.

DOOR CHRIS TETAERT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier