Stampte je al eens een biljartlaken aan flarden? “Nee, ik heb een gemiddeld biljartvermogen. Met vrienden ga ik weleens poolen, maar mijn grootste hobby is motorrijden. Ik heb een supermotard, een zwarte Aprilia. Een funbike, geen snelheidsbak. Hij maakt wel een hoop herrie, een heel diep, zwaar geluid. Gewéldig! Als ik vrij heb, vind ik het leuk om dat ding eerst uitgebreid te poetsen en dan een streepje gas te trekken.

“Ik ga ook doodgraag naar motorcross kijken. Dat doe ik al van jongs af. Joël Smets was altijd mijn grote idool. Die begon heel klein. Ik zie nog voor me hoe hij zich, na een grand prix, aan een emmer water stond te wassen. Paps sponsorde ooit nog een setje banden voor hem. Gaandeweg leerden we de familie Smets beter kennen. Joël heeft beloofd dat hij dit seizoen eens naar een van mijn matchen komt kijken.”

Welke tactiek hanteer jij bij Stratego?

“Aanvallen! De meesten zetten hun zwaar geschut rond de vlag, ik verras en beperk mijn defensie tot het minimum.

“Op de bus kaarten we. Dubbele king, een Belgisch spelletje, indertijd nog geleerd van Eric Viscaal en Rudi Smidts. Daarbij speel ik ook altijd op intuïtie en impulsief. Maar Patrick Paauwe, die is zo uitgekookt … Hij telt de kaarten. Ik ga dan ook geregeld eens flink op mijn bek.”

Vond je K3 leuker met Kathleen erbij of heb je het meer voor Josje?

Josje is wel een aardige meid. Kathleen leek me heel braaf. Deze brengt wat meer pit, daar hou ik wel van. Maar eigenlijk trekken donkere types me meer aan dan blonde. Neem nu Nicole Scherzinger van de Pussycat Dolls, die vind ik he-le-maal gewéldig!”

Een krant publiceerde onlangs een overzicht van de meest overschatte plaatsen en manieren om de liefde te bedrijven. Daarin stonden: seks op het strand, seks in het water, seks met voedsel, seks met een bloedmooie persoon, seks met gescheurde kleren, seks op een waterbed en een orgie. Wat komt ook voor op jouw lijstje?

“Seks op het strand is dikke onzin. Dat zand kruipt waar je het niet graag hebt. Als je nog maar gewoon ligt te zonnen, zit het al tussen je billen. Als je dan ook nog eens passioneel bent … En seks met gescheurde kleren … Ik kan best begrijpen dat het snel moet gaan als je hitsig bent, maar dan kun je nog altijd gewoon je broek uitdoen. In de rest kan ik me vinden. Moeiteloos.”

Moesten jullie vroeger rechtstaan als de leraar binnenkwam?

“Zéker! Ik ging in Wilrijk naar een uniformschool, bij de nonnen. We droegen een wit hemd, een blauwe trui, een blauwe broek en kostuumschoenen die rampzalig waren om mee te voetballen. Toch beleefde ik daar een fantastische tijd, want die school was pas gemengd. Er waren vijftig jongens en vierhonderd meisjes, nonnen niet meegerekend. Als enige jongen in de klas kon ik echt niet klagen. Het rijk voor mij alleen.”

Daar heb je duchtig gebruik van gemaakt, mag ik aannemen?

“Zo ben ik niet. ( luide lach) Nee, eigenlijk kwam ik er pas rond mijn achttiende achter hoe de vork precies in de steel zit. Als puber was ik veel te naïef en te lomp. In die tijd dacht ik dat ik het niet slecht deed, maar nu weet ik dat ik er niet het maximum uithaalde. Ik was in de klas meer een bemiddelaar dan een minnaar. Die twintig vrouwen rond mij waren al van jongs af jaloers en konden het niet altijd met elkaar vinden.

“In die periode ontdekte ik dat vrouwen kwaad kunnen zijn zonder reden. Echt heel apart. Achteraf begon ik daarover na te denken. Het is een beetje zoals mannen aan niks kunnen denken, maar dát is een gave. Een meisje vraagt soms: ‘Aan wat denk je?’ Ik antwoord: ‘Aan niks.’ Dan wordt die lastig en zegt: ‘Dat kan niet!’ Sorry, dat kan wél, net zoals vrouwen kwaad kunnen zijn zonder reden. Zo heb ik een beetje mijn eigen theorie.”

In deze rubriek laten we dit seizoen afwisselend een Belgische voetballer uit de Belgische competitie en een Belgische voetballer uit een buitenlandse competitie aan het woord.

KRISTOF DE RYCK

“Mannen kunnen aan niks denken, dat is een gave”